söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Efter rekordåret – Meds tar in 167 miljoner för att kunna fortsätta växa

Publicerad: 21 januari 2021, 06:48

2020 blev ett rekordår för Meds. ”Våra medarbetare har jobbat dag och natt alla veckans dagar”, säger vd Björn Thorngren. Nu rivstartar nätapoteket 2021 genom att investera i verksamheten för att kunna växa ännu mer.

Ämnen i artikeln:

MedsApotekInvesteringar

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Enligt preliminära siffror omsatte Meds 222 miljoner kronor under 2020, en tillväxt på 162 procent.

– Våra medarbetare har jobbat dag och natt alla veckans dagar för att erbjuda snabba leveranser av läkemedel och apoteksvaror direkt hem till dörren, säger Björn Thorngren i en kommentar.

Störst tillväxt såg nätapoteket i åldersgruppen 65+, som tidigare pekats ut som en grupp som inte e-handlar särskilt mycket.

För att klara den stora efterfrågan har antalet anställda fördubblats.

För tredje gången, på tre år, utökar nu Meds lagerkapaciteten när bolaget flyttar till större lokaler nära Stockholm city.

– Sedan lanseringen 2018 har vi skickat över en miljon paket till 500 000 hushåll. Nu har vi nått kritisk massa för att växla upp till en helt ny nivå 2021 och framåt, säger Björn Thorngren.

Förutom flytten planerar Meds investeringar i marknadsföring och produktutveckling. Dessutom ska sortimentet växa.

För att finansiera investeringarna har en nyemission genomförts där nya och befintliga investerar deltog. Total innebar den 167 miljoner kronor i nytt kapital.

M2 Asset Management var den som investerade mest.

– Vi investerar i det snabbast växande företaget inom den snabbast växande e-handelsbranschen. Meds har ett fantastiskt team och stark position inom apotek, där Sverige är världsledande i förutsättningar och konsumentmognad, säger Rutger Arnhult, ägare och ordförande för M2 Asset Management.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev