tisdag26 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Efter lokalbytet – omsättningen har ökat med 300 procent

Publicerad: 18 september 2023, 12:10

Bild från den relativt nya butiken på Sergels torg.

Foto: Annika Wilhelmson

I höstas öppnade Svenssons sin butik på Sergels torg i Stockholm efter att ha lämnat Mood-gallerian i samma stad. Nu rapporterar Smålandsposten att omsättningen ökat markant sedan dess.

Ämnen i artikeln:

Nordic NestDetaljhandeln

Loke Westberg

loke.westberg@bonniernews.se


Enligt Smålandsposten passerade Svenssons (tidigare Svenssons i Lammhult) ägare Nordic Nest en omsättning om två miljarder kronor förra året.

Bakom framgångarna ligger bland annat den nya butiken på Sergels torg i Stockholm, som mer än tredubblar omsättningen i jämförelse med kedjans tidigare butik i Mood-gallerian.

– Konceptet för Svenssons-butiken i Stockholm city skapades på rekordkort tid under en period där många andra varumärken valde att stänga ned sin fysiska närvaro. Den starka försäljningsutvecklingen i butiken visar att kunderna har efterfrågat en destination med ett brett utbud av premiummöbler och heminredning i området, vilket såklart känns superkul, säger Bank Bergström, vd för Nordic Nest Group, till tidningen.

Att försäljningen ökat markant sedan lokalbytet kan också härledas till butikens storlek. Den på Sergels torg är nämligen sex gånger så stor som den som låg i Mood-gallerian.

Kedjans närvaro i huvudstaden är dock inte begränsad endast till city-butiken. Strax öster om stan återfinns ytterligare en butik, i området Sickla.

LÄS OCKSÅ: Blomsterlandets vd: ”Jag förväntar mig att det blir lite tuffare framöver”

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev