Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Efter en flygande start på året skriver Boozt upp prognosen: ”Ser en större efterfrågan”

Publicerad: 14 april 2021, 05:16

Boozt har fått en bra start på året, så bra att bolaget nu skriver upp prognosen för helåret. ”Många av de nya kunder vi fick förra året fortsätter handla med hög frekvens”, säger vd Hermann Haraldsson.


Ämnen i artikeln:

ModeEkonomiBoozt

Boozt har gått starkt under första kvartalet. Enligt preliminära siffror väntas tillväxten landa på mellan 47–49 procent.

– Vårt momentum från 2020 har följt med in på det nya året och vi kan se att många av de nya kunder vi fick förra året fortsätter handla med hög frekvens, samtidigt som våra befintliga kunder fortsätt vara lojala. Vi är mycket nöjda att kunna rapportera ett starkt första kvartal och att vi ser en fortsatt positiv utveckling under första halvan av april som var den månad då vi hade allra högst tillväxt ifjol, säger Hermann Haraldsson i en kommentar.

En förbättrad bruttomarginal och en lägre andel operativa kostnader påverkar rörelseresultatet positivt. Bolaget väntas redovisa en rörelsemarginal på sex procent för det första kvartalet.

Den fina starten på året gör att Boozt nu väljer att justera prognosen för helåret. I stället för en tillväxt på 20-25 procent tror bolaget att omsättningen ökar med 25-30 procent under 2021.

Den justerade rörelsemarginalen väntas landa på över 5,5 procent, tidigare prognos pekade på över fem procent.

– Allt eftersom restriktionerna börjar lättas upp i delar av Norden ser vi ett ökat intresse från kunder och en större efterfrågan på mode i allmänhet. Till följd av en bättre utveckling än väntat under första kvartalet, en lovande start på den nya säsongen och mindre osäkerhet kring utvecklingen av resten av året, känner vi oss trygga i att göra en betydande uppjustering av prognosen, säger Hermann Haraldsson.

Boozt poängterar emellertid att prognosen är mer osäker än vanligt som en följd av den osäkra situationen kring covid-19.

Delårsrapporten för det första kvartalet släpps 7 maj.

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

ModeEkonomiBoozt

Dela artikeln:


Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev