torsdag8 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Digitala satsningar gav resultat för Lexington ”Positiv utvecklingstrend”

Publicerad: 13 november 2020, 10:12

Lexington ökar försäljningen i samtliga kanaler, utan de egna butikerna, under tredje kvartalet. ” Vi är nu inne i en positiv utvecklingstrend där vi med facit i hand kunnat se framgångarna i bland annat vår multikanalstrategi och i våra nya kreativa digitala aktiviteter som genomförts under årets gång”, säger grundare, vd och kreativ chef Kristina Lindhe.

Ämnen i artikeln:

LexingtonHeminredningModeEkonomi

JF

Julia Forsberg

julia.forsberg@bonniernews.se


Läs mer: Lexington-vd:n om vändningen, digitalt fokus – och Amazon: ”Växer snabbt i de kanalerna”

Lexington Company presenterar i dag en kvartalrapport med både ökad försäljning och ett förbättrat resultat.

Under tredje kvartalet ökade försäljningen med sex procent, jämfört med samma period förra året.

Företagen lyfter fram digital närvaro, multikanalstrategi och kostnadsbesparingar som faktorer som har stärkt siffrorna.

Den egna e-handeln har haft en positiv utveckling. Även onlineförsäljningen av varumärkets produkter på andra plattformar har ökat under perioden.

Den nya höstkollektion hade en rekordhög försäljningen, vilket bidrog ytterligare till den positiva försäljningstrenden.

Läs mer: Lexington gick mot strömmen under kriskvartalet: ”Presterat väldigt bra”

Men försäljningen i de egna butikerna backade under perioden, jämfört med året innan. Försäljningstappet beror på en minskad försäljning inom mode, där Lexington hade en brist på varor på grund av en oväntat hög försäljning under andra kvartalet. Kategorin Home ökade med över 20 procent under kvartalet.

– Vi har lärt oss mycket under våren som vi tog med oss och utvecklade under det här kvartalet med gott resultat. Vi är nu inne i en positiv utvecklingstrend där vi med facit i hand kunnat se framgångarna i bland annat vår multikanalstrategi och i våra nya kreativa digitala aktiviteter som genomförts under årets gång. Vi fortsätter jobba hårt med det vi kan påverka och försöker anpassa oss till den ovisshet som råder runt om oss, säger Kristina Lindhe, i en kommentar.

Korttidspermitteringarna inom företaget har trappats ned under kvartalet och butikerna har i princip kunnat återgå till ordinarie öppettider. Kostnadsbesparingar har gjorts genom bland annat nedskärningar på huvudkontoret och omförhandlingar av hyresavtal.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev