lördag23 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Digitala investeringar i fokus när Lindex bäddar för framtiden

Publicerad: 26 juli 2021, 08:27

Enligt Lindex vd Susanne Ehnbåge ökade försäljningen för alla marknader och affärsområden jämfört med föregående år.

En stark kvartalsrapport vittnar om att kunderna har återvänt till butikerna. Men framöver kommer mycket fokus att riktas mot den digitala verksamheten.

Ämnen i artikeln:

Lindex

HP


I ägarbolaget Stockmanns kvartalsrapport som släpptes i fredags framgår det att Lindex försäljning uppgick till 162 miljoner euro under det andra kvartalet i år. Det är en ökning med 32,7 procent i lokala valutor jämfört med samma period under pandemiåret 2020. Jämfört med andra kvartalet 2019 var ökningen 4,1 procent.

Rörelseresultatet landade samtidigt på 32,2 miljoner euro, vilket kan jämföras med 17,2 miljoner euro under Q2 2020 och 20,1 miljoner 2019.

Enligt Lindex vd Susanne Ehnbåge ökade försäljningen för alla marknader och affärsområden jämfört med föregående år. Underkläder hade störst tillväxt med en försäljningsökning på 32 procent jämfört med motsvarande period föregående år.
– Vi har genomfört flertalet insatser för att möta kundernas förändrade behov och vår starka digitala tillväxt. Det handlar om både vad kunden vill handla och var. Alla medarbetares stora engagemang och kundfokus, tillsammans med vårt fantastiska sortiment har varit centralt för vår framgångsrika utveckling och tillväxt.

Under den första delen av kvartalet var drygt ett hundratal av Lindex 452 butiker fortfarande stängda på grund av pandemin, men i början av juni var samtliga butiker öppna.

Bruttomarginalen, som visar hur stor andel av omsättningen som finns kvar efter kostnader för varuinköp, ökade från 63,3 procent 2020 till 67,1 procent.

Vad gäller framtiden är den svår att sia om, säger Susanne Ehnbåge.
– Det är svårt att förutsäga framtiden då utmaningarna på grund av corona fortsatt präglar vardagen. Det är viktigt att vi fortsätter vara flexibla, snabbfotade och öppna för förändringar.

E-handelns tillväxt ökade med 51,4 procent under det andra kvartalet i år jämfört med samma period i fjol. Fortsatta investeringar i den digitala verksamheten och integration av försäljningskanalerna är ett av fokusområdena för att kunna möta kundernas behov framöver, säger Susanne Ehnbåge.
– Vi vidareutvecklar vårt erbjudande med kundens behov i fokus samtidigt som vi arbetar vidare och utforskar mer hållbara och innovativa affärsmodeller.

 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev