Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Det blev en god jul för Clas Ohlson: ”Åstadkom en stark avslutning”

Publicerad: 10 januari 2022, 06:17

Clas Ohlson hade 31 december 230 butiker, vilket är en mer än vid samma tidpunkt i fjol.

Foto: Pressbild

Clas Ohlson växte under den viktiga julmånaden. Den jämförbara försäljningen steg med sex procent i december. ”Efter en något svagare inledning lyckades vi åstadkomma en starkare avslutning”, säger vd och koncernchef Kristofer Tonström i en kommentar.

Ämnen i artikeln:

Clas Ohlson

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Clas Ohlson omsatte 1 204 miljoner kronor i december. 

– Efter en något svagare inledning av månaden lyckades vi åstadkomma en starkare avslutning och öka försäljningen med totalt nio procent, säger Kristofer Tonström. 

Organiskt var tillväxten sex procent jämfört med samma månad ett år tidigare. Mätt på jämförbara enheter ökade försäljningen med detsamma. 

Bäst gick det i Sverige där försäljningen ökade med tolv procent. I Finland hade Clas Ohlson det tuffare, där sjönk försäljningen med två procent. 

– Kundtrafiken till våra butiker begränsades av restriktioner på samtliga försäljningsmarknader, i synnerhet i Norge och i Finland, och vi fortsätter att parera för den volatila situationen i omvärlden genom att arbeta med sådant vi själva kan påverka, säger Kristofer Tonström. 

Online omsatte Clas Ohlson 136 miljoner kronor, vilket är en tillväxt på 26 procent jämfört med december 2020. 

– Under perioden såg vi att den goda kapacitet vi har i vårt logistiksystem gynnade e-handeln och att ökad kampanjintensitet och marknadsföring bidrog till försäljningstillväxt, säger Kristofer Tonström. 

Hittills under det brutna räkenskapsåret, maj–december, har Clas Ohlson omsatt 6 398 miljoner kronor, en tillväxt på fyra procent från i fjol. Organiskt har kedjan växt med två procent, tillväxten mätt på jämförbara enheter är också två procent. 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev