Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Coronaeffekten: Apotekets e-handel har tredubblats hittills i år

Publicerad: 3 december 2020, 08:14

Från januari till november har Apotekets försäljning online tredubblats. ”Vi har utvecklat sajten efter de behov vi ser att kunderna har och förbättrat många funktioner som gör det enklare”, säger affärschefen Wictoria Glans.

Ämnen i artikeln:

ApotekApoteketCorona

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Apoteket har lyft online under coronapandemin. Från januari till november har e-handeln tredubblats.

– Vi har utvecklat apoteket.se efter de behov vi ser att kunderna har och förbättrat många funktioner som gör det enklare att både få information om recept och att handla. Det är fantastiskt roligt att se att det också gett resultat i en stor försäljningsökning, säger Wictoria Glans i en kommentar.

Flexiblare leveranser och smidigare betallösningar är några av de tjänster som Apoteket satsat på.

Bland annat kan kunderna numera betala med Swish, något som varit uppskattat. Under Black Week gjordes varannan betalning med Swish. Apotekets satsning kring Black Friday koncentrerades, på grund av smittoläget, till online och var enligt kedjan framgångsrik.

Kunderna kan numera också få leverans direkt från flera av apoteken.

– Vi är övertygade att det förenklar för kunderna när våra butiker och vår e-handel i mycket hög utsträckning samverkar. Detta var något vi verkligen såg under Black Week när tusentals kunder beställde online och valde att hämta sina varor i eller utanför butiken. Vi kommer fortsätta utveckla vårt erbjudande i den riktningen med fler innovativa lösningar, säger Wictoria Glans.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev