torsdag8 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Clas Ohlson höll jämn takt: ”Samma nivå som rekordmånaden i fjol”

Publicerad: 7 juli 2021, 05:25

Clas Ohlsons försäljning i juni låg på samma nivå som i fjol. Foto: Pressbild

Clas Ohlson försäljning var i stort sett oförändrad i juni, om man jämför med samma månad i fjol. ”Vi börjar se en vändning i trafik och försäljning i flera av de butiker som drabbats hårdast under pandemin”, säger vd och koncernchef Kristofer Tonström.

Ämnen i artikeln:

Clas Ohlson

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Clas Ohlson omsatte 714 miljoner kronor i juni, vilket ska jämföras med en omsättning på 711 miljoner kronor samma månad i fjol. 

– Tack vare det ökade kundflödet till butik och ett kunderbjudande som varit mycket uppskattat i perioden lyckades vi åstadkomma en försäljning på samma nivå som rekordmånaden juni 2020. Samtidigt steg försäljningen online med 20% under samma period, säger Kristofer Tonström. 

Mätt på jämförbara enheter var försäljningen oförändrad. Antalet butiker var en mer än i fjol. 

– Vi fortsätter att förbereda oss för en höst med mer normala kundflöden till våra butiker i takt med att restriktionerna lättar. Glädjande är att vi redan nu börjar se en vändning i trafik och försäljning i flera av de butiker i Sverige och Finland som drabbats hårdast under pandemin, säger Kristofer Tonström i en kommentar. 

I Sverige ökade försäljningen med tre procent medan Clas Ohlson tappade fyra procent av sin försäljning i Finland. 

I Norge sjönk omsättningen med en procent. 

– Norge går, som efter månader av påverkan från nedstängda butiker, åter starkt och når nästan upp till den exceptionellt höga försäljningen från förra årets juni månad, säger Kristofer Tonström. 

Hittills under de två första månaderna på bolagets brutna räkenskapsår har Clas Ohlson sålt för 1 324 miljoner kronor (1 341). Mätt på jämförbara enheter är försäljningen två procent lägre än i fjol för perioden. 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev