Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Cerveras superkvartal – fyrdubblade e-handeln: ”Spännande milstolpar”

Publicerad: 16 april 2021, 09:49

Cervera fortsätter sin tillväxtresa. Bolaget gjorde ett toppkvartal och mars blev den tolfte månaden i rad med rekordförsäljning. ”E-handeln trendar mot över en halv miljard på årsbasis”, säger vd Peter Rimbäck.


Ämnen i artikeln:

Heminredning

Läs mer: Cerveras succé-vd i stor intervju: Miljardmålet, ”optichannel” och tvåsiffrig tillväxt

Cerveras omsättning ökade med 53 procent under det första kvartalet jämfört med samma period i fjol.

Det framgår av ett pressmeddelande.

E-handeln fyrdubblades under kvartalet och stod för nästan 40 procent av försäljningen, samtidigt som de jämförbara fysiska butikerna växte med tio procent.

– Vi når ett par spännande milstolpar under kvartalet. Med nuvarande utveckling trendar e-handeln mot över en halv miljard på årsbasis räknat på en genomsnittlig säsongskurva. Vi landar i mars månad för tolfte månaden i rad med all time high försäljning. Det visar att kunderna verkligen gillar det vi gör, säger Peter Rimbäck.

Han konstaterar att han börjar se tendenser på vad som är engångseffekter och vad som är strukturella effekter av pandemin.

– Den starka e-handelstillväxten har gett hela organisationen ett stort självförtroende i att vi kan transformera oss själva till något större och betydligt bättre än vad vi redan är, säger han och fortsätter:

– Vi fortsätter att skapa synergier mellan kanalerna. Ett sådant exempel är att vi testar att kombinera vår e-handel med digital säljrådgivning från våra specialister ute i butikerna. Våra butikssäljare besitter stor produktkunskap som vi nu testar att aktivera och låta våra kunder få nytta av även online. Det är svårmatchat för rena e-handelsaktörer och återigen visar det på fördelar med att ha vårt butiksnät utöver e-handeln.

Målet är att bli ”Sveriges största e-handlare inom våra kategorier”.

Mikael Sydner

Reporter

mikael.sydner@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Heminredning

Dela artikeln:


Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev