söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Byggmax hamrar på – stärker sitt resultat i krisen: ”Efterfrågan på byggvaror ökade”

Publicerad: 21 april 2020, 06:04

Byggmax leverar ett starkt resultat för det första kvartalet. Omsättningen och resultatet ökade. Coronakrisen har påverkat bolagets finanser positivt, konstaterar vd Mattias Ankarberg.

Ämnen i artikeln:

ByggmaxByggEkonomiCorona

HP

Helen Preutz

helen.preutz@bonniernews.se


Läs mer: Byggmax fortsätter att expandera – sex nya butiker i vår och sommar

Nettoomsättningen för det första kvartalet i år ökade till 879 miljoner kronor jämfört med 715 miljoner kronor under samma period i fjol.

Rörelseresultatet landade på -61 miljoner kronor, en förbättring jämfört med -88 miljoner kronor under det första kvartalet i fjol.

E-handeln stod för 18 procent av försäljningen under kvartalet.

”Covid-19 viruset har en tragisk och utmanande påverkan på vårt samhälle. Vi kan dock konstatera att den finansiella påverkan på Byggmax Group i första kvartalet har varit positiv. Konsumenters efterfrågan på byggvaror ökade och störningarna i vår verksamhet har hittills varit hanterbara” skriver vd Mattias Ankarberg i en kommentar.

Bolaget planer för 2020 står fast skriver han. Detta innebär bland annat att ytterligare 15-20 butiker ska uppgraderas till det nya 3.0-konceptet, fortsatta e-handelssatsningar,  tre nya trädgårdsavdelningar och cirka tio nya Byggmaxbutiker.

”Vi förväntar oss att avsluta året med närmare 40 procent av Byggmax butiksportfölj som Butik 3.0” skriver han.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev