Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Byggjättens rekordår: ”Har aldrig sett så stora framgångar förut”

Publicerad: 9 februari 2021, 08:25

Mestergruppen, med byggkedjorna XL-Bygg, Bolist och Järnia, hade ett starkt 2020. Koncernens försäljning ökade med 16 procent under helåret. ”Vi kan ta upp kampen med kapitalkedjorna”, säger Karin Eriksson, vd på Mestergruppen Sverige AB.

Ämnen i artikeln:

ByggMestergruppen

Mikael Sydner

mikael.sydner@bonniernews.se


Ökningen på 16 procent kan jämföras med marknadens totala ökning på 9,8 procent, mätt på jämförbara enheter. Den genomsnittliga tillväxttakten, under de senaste fem åren, har varit drygt fem procent för marknaden, enligt HUI:s Byggmaterialindex för 2020.

– När jag ser tillbaks på 2020, ser jag ett av de mest händelserika åren på mycket länge. Vi har aldrig haft så stort fokus på tillväxt eller sett så stora framgångar bland våra delägare förut. Vi ser att vi tillsammans har skapat ett starkt och motståndskraftigt bolag som kan ta upp kampen med kapitalkedjorna, säger Karin Eriksson i en kommentar.

Mestergruppen har även även jobbat med sin digitala strategi. Under januari lanserade bygghandelskedjan XL-Bygg en första version av sin nya e-handel, och Bolist och Järnia påbörjade utrullningen av ett nytt butikskoncept.

Under 2021 fortsätter Mestergruppen att satsa på förvärv för att säkra volym i koncernen.

Företaget kommer även att titta på andra verksamheter som kan stödja medlemmarna.

– Vi kommer göra allt för att stötta våra medlemmar att kunna fortsätta vara fria entreprenörer och öka deras volymer, säger Karin Eriksson.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev