Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Bygghemma har inte smittats av corona – fortsätter uppvisa stark tillväxt

Publicerad: 23 april 2020, 05:18

Bygghemma ökade omsättningen med 33,5 procent under det första kvartalet. Samtidigt förbättras resultatet avsevärt. ”Pandemin har så här långt inte haft någon negativ effekt på vår verksamhet”, säger vd och koncernchef Adam Schatz.


Ämnen i artikeln:

ByggEkonomiBygghemma

Bygghemma Group omsatte 1,628 miljarder kronor under det första kvartalet 2020, en tillväxt på 33,5 procent jämfört med samma kvartal i fjol. Organiskt växte koncernen med 22,1 procent.

–  Följaktligen har den starka tillväxten i det fjärde kvartalet 2019 fortsatt in i januari och februari, för att ytterligare accelerera  i mars, säger Adam Scahtz.

Flera varumärkena inom gruppen har slagit försäljningsrekord under kvartalet, berättar han.

– När den nuvarande situationen har lagt sig tror vi också att vi kommer att se en varaktig ökning av onlineförsäljning generellt, och särskilt inom våra kategorier, som en följd av att vi tillbringar mer tid i våra hem och därmed också vill lägga mer arbete och pengar på att försköna och förbättra dessa, säger Adam Schantz.

Rörelseresultatet förbättrades, från 38,3 miljoner kronor första kvartalet i fjol till 69,2 miljoner kronor i år.

–  Virusutbrottet utgör naturligtvis en enorm utmaning för samhället i stort och vår omedelbara prioriteringar har kretsat kring att skydda våra medarbetare, trygga varuförsörjningen och säkerställa vår starka finansiella position. Samtidigt har pandemin så här långt inte haft någon negativ effekt på vår verksamhet, vilket bekräftas av hur det andra kvartalet har börjat, säger Adam Schatz.

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

ByggEkonomiBygghemma

Dela artikeln:


Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev