Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Bygghandelns lyft under coronaåret: ”Avslutas som en spegelbild”

Publicerad: 27 januari 2021, 08:19

Bygghandeln kan summera ett bra 2020 där försäljningen ökade med nästan tio procent. ”Det avslutas som en spegelbild av året som helhet”, säger Monica Björk, vd för Byggmaterialhandlarna.


Ämnen i artikeln:

Bygg

Försäljningen inom bygghandeln, mätt på jämförbara enheter och i löpande priser, växte med tio procent under det fjärde kvartalet.

Det visar Byggmaterialindex som Byggmaterialhandlarna gör i samarbete med HUI.

– Året avslutas som en spegelbild av året som helhet. Tillväxten har varit stark och legat på en jämn nivå under samtliga kvartal samtidigt som framtiden fortsätter att vara väldigt osäker, säger Monica Björk i en kommentar.

Första kvartalet var tillväxten nio procent, andra tretton procent och tredje tio procent. Som sagt var, fjärde kvartalet var tillväxten tio procent.

Sammanlagt ger det en försäljningsökning på nästan tio procent för helåret 2020.

– Under det mycket speciella året 2020 har byggmaterialhandeln växt kraftigt. Inställda semesterplaner och mer tid i hemmet har varit drivande för konsumenternas köp i bygghandeln, säger Monica Björk.

Det var försörjningen till konsument som växte starkast under året. Tillväxten var 19 procent. Den proffsrelaterade försäljningen ökade med tre procent.

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Bygg

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev