Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Bygghandeln fortsätter att gå starkt även om takten mattats av något

Publicerad: 27 oktober 2020, 08:30

Byggmaterialhandeln fortsätter att gå starkt under tredje kvartalet – även om utvecklingen inte var lika starkt som tidigare kvartal i år. Tillväxten landade på sju procent mätt på jämförbara enheter och i löpande priser.


Ämnen i artikeln:

Bygg

– Tillväxten har varit stark i byggmaterialhandeln hittills i år. Trä- och inredningsprodukter har gått starkt under kvartalet, vilket hänger ihop med att många privata projekt har genomförts under sommaren, säger Monica Björk, vd för Byggmaterialhandlarna.

Enligt Byggmaterialindex, som organisationen står bakom, ökade försäljningen med sju procent under det tredje kvartalet mätt på jämförbara enheter och i löpande priser.

Utvecklingen var fortsatt stark i hela landet, skriver Byggmaterialhandlarna i pressmeddelandet, även om tillväxttakten var något lägre än tidigare kvartal.

Hittills i år, under årets nio första månader, har försäljningen inom byggmaterialhandeln ökat med tio procent.

Aktörerna inom branschen är svagt optimistiska inför framtiden, skriver Byggmaterialhandlarna.

– En aktiv bostadsmarknad och en mer optimistisk byggkonjunktur ger positiva signaler till branschen inför de kommande månaderna. På något längre sikt är arbetsmarknaden och ekonomin avgörande för att renoveringar och byggprojekt ska påbörjas även under kommande år, säger Monica Björk.

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Bygg

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev