Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Boozt räknar med lägre tillväxt: ”Har visat sig vara mer utmanande än vad vi trodde”

Publicerad: 9 juni 2022, 09:05

Boozt tror på lägre tillväxt än vad som tidigare kommunicerats.

Foto: Pressbild

Boozt justerar prognosen för helåret. ”Har visat sig vara mer utmanande än vad vi trodde”, säger vd Hermann Haraldsson.

Ämnen i artikeln:

Boozt

DN


Boozt väljer att justera sin prognos för helåret. En avmattad konsumtion drivet av en försämrad köpkraft kombinerat med fortsatta leveransproblem och en stigande inflation kommer att påverka försäljningen negativt, tror e-handlaren. 

Tillväxten för andra kvartalet väntas landa på fem till åtta procent och det justerade rörelseresultatet på 70-80 miljoner kronor. 

I stället för en tillväxt på 20-25 procent för helåret tror Boozt nu att den landar på 10-15 procent. Det justerade rörelseresultatet väntas bli 235-285 miljoner kronor, tidigare prognos pekade på ett resultat på 365-420 miljoner kronor. Den justerade rörelsemarginalen väntas landa på 3,5-4,5 procent. 

– Första halvåret 2022 går mot sitt slut och har visat sig vara mer utmanande än vad vi trodde när vi satte våra mål för året. Som en konsekvens har vi valt att agera snabbt för att kunna fortsätta accelerera tillväxten, ta marknadsandelar på den nordiska onlinemarknaden och samtidigt leverera branschledande lönsamhet. Jag är övertygad om att vi kommer att vända den nuvarande marknadssituationen till vår fördel och att vi blir ett ännu starkare Boozt, säger Hermann Haraldsson i en kommentar. 

Boozt skriver i pressmeddelandet att kassan fortsatt är solid och uppgår till drygt 850 miljoner kronor. Till det kommer en kredit hos Danska Bank. Totalt har e-handlaren tillgång till 1 135 miljoner kronor i likvida medel. 

Delårsrapporten för det andra kvartalet 2022 publiceras 12 augusti. 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev