lördag10 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Biltema hoppas att Loreen-sanden blir en ny storsäljare: ”En liten skjuts lär den få”

Publicerad: 15 maj 2023, 12:43

Loreen såg till att Sverige vann Eurovison song contest för sjunde gången genom sin seger med Tatoo.

Foto: Eurovision/SVT

Biltema bidrog på ett oväntat sätt till Loreens Eurovision-seger i lördags. ”Inte ofta sandlådesand får stå i fokus”, säger marknadschefen Johan Gerdevåg.

Ämnen i artikeln:

BiltemaDetaljhandeln

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Det var under lördagens final av Eurovision song contest som den svenska kommentatorn Edward Af Sillén passade på att dela med sig av detaljer kring den svenska deltagaren Loreens nummer.

”Jag kan berätta att den här sanden som Loreen ligger på, som ger hela numret ökenfeeling, ni kanske undrar var den kommer ifrån? Är det Saharaöknen? Är det Dubai? Nej den kommer från Biltema i Skövde”, sa han i direktsändning på Sveriges Television.

– Det var en rolig överraskning, säger Johan Gerdevåg när Market når honom.

Vad säger du om uppgifterna i programmet?
– Inte oväntat. Skövdevaruhuset är väldigt duktiga på att lyfta fram rätt produkter i rätt tid. Inte ofta sandlådesand får stå i fokus så det är väldigt roligt.

Vad säger ni om uppmärksamheten?
– Det är fantastiskt att det uppmärksammades. Väldigt relevant detalj att lyfta fram nu i tider när folk är extremt prismedvetna, varför betala mer oavsett om det är sand till sandlådan eller som rekvisita till vinnarbidraget i Eurovision, säger Johan Gerdevåg.

LÄS OCKSÅ: Unik undersökning: Butikerna som kunderna googlar efter – när köplusten slår till

Biltema är självklart både stolta och glada.

– Det här visar att varumärket växer sig starkare och starkare. Det visar att allt jobb och slit vi lägger ner ger effekt. En av dom viktigaste nycklarna för oss är våra varuhus. Det är där det stora jobbet görs med att visa upp bredden av vårt sortiment, optimerar och lyfter fram varor om är relevanta i säsong och anpassade för den lokala marknaden, säger Johan Gerdevåg.

Tror ni att sanden kommer att bli en storsäljare efter det här?
– Hahaha om det vore så enkelt, men en liten skjuts lär den få. Vi kommer garanterat ha lättare att vara top of mind nästa gång någon behöver sand. Tror fortsatt biltemakörven kommer vara svår att slå.

LÄS OCKSÅ: Biltemas plan för 2023 – ro i land långdragen etablering: ”Projekt vi jobbar med”

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev