Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

BHG:s kanonstart på 2020: ”Inledde det nya året med fortsatt stark tillväxt”

Publicerad: 27 april 2021, 05:26

BHG Group fortsatte att växa under första kvartalet – och förbättrade samtidigt resultatet. ”Trots osäkerheten i omvärlden står vi trygga i att de goda tillväxtförutsättningarna för oss består”, säger vd och koncernchef Adam Schatz.


Ämnen i artikeln:

ByggHeminredningEkonomi

Läs mer: Nätjättens plan – efter rekordåret: ”Jag kan inte se ett 2021 som inte innehåller nya förvärv”

BHG Group omsatte 2 567,8 miljoner kronor under det första kvartalet, en tillväxt på 57,7 procent från motsvarande kvartal i fjol.

Organiskt var tillväxten 36,5 procent.

– Efter ett transformativt 2020 inledde vi det nya året med fortsatt stark organisk tillväxt, utmärkt utveckling i nyligen förvärvade verksamheter, samt ett högt förvärvstempo, säger Adam Schatz i en kommentar.

– Med våra nyligen uppdaterade finansiella mål, däribland att vi åter ska dubbla verksamheten på medellång sikt, är vägen fram utstakad. Det gångna kvartalet visar tydligt vår rörelse längs denna väg, fortsätter han samtidigt som han konstaterar att koncernen verkar i osäkra tider.

Ingen vet hur konsumtionen påverkas långsiktigt av pandemin.

Samtidigt har den skapat störningar i de globala logistikkedjorna.  I rapporten konstaterar BHG Group att tillväxten kunnat vara några procent högre utan dem.

Situation förvärrades genom problemen i Suezkanalen.

– Trots osäkerheten i omvärlden står vi trygga i att de goda tillväxtförutsättningarna för oss består.

Rörelseresultatet förbättrades, från 69,2 miljoner kronor första kvartalet 2020 till 168,2 miljoner kronor i år. Den starka omsättningstillväxten ligger bakom förbättringen.

– Efter att vi i februari genom en riktad nyemission tillförts 1,6 miljarder kronor i nytt kapital har vi fortsatt att hålla ett högt förvärvstempo, säger Adam Schats.

Under kvartalet har IP Agency förvärvats, liksom Svenssons i Lammhult genom dotterbolaget Nordic Nest.

Under inledningen av andra kvartalet har även Haft Bathroom Group förvärvats.

– Våra förutsättningar att fortsatt komplettera organiska initiativ med förvärv är bättre än någonsin och möjligheterna till attraktiva förvärv i våra marknader är tydliga.

Adam Schatz konstaterar att koncernen nu börja möta tuffare jämförelsetal på grund av den starka efterfrågeutveckling som uppstod i pandemins spår.

– Efter ett helt år med tillväxt klart högre än trend är det svårt att sia om hur länge den höga efterfrågenivån består, men så här långt in i det andra kvartalet ser vi en fortsatt god efterfrågan, säger han.

Läs mer: BHG redovisar rekordår – och sätter nya mål: ”Ska nå 20 miljarder”

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

ByggHeminredningEkonomi

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev