Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

BHG redovisar rekordår – och sätter nya mål: ”Ska nå 20 miljarder”

Publicerad: 29 januari 2021, 06:51

E-handelssjätten BHG Group summerar ett rekordår med en stark avslutning under det fjärde kvartalet för gruppens bygg-, design- och inredningssajter. ”Nu ska vi nå 20 miljarder i nettoomsättning”, säger koncernchefen Adam Schatz.


Ämnen i artikeln:

ByggHeminredningEkonomi

Läs mer: Nätjättens plan – efter rekordåret: ”Jag kan inte se ett 2021 som inte innehåller nya förvärv”

BHG är den största e-handelsgruppen inom konsumenthandel i Norden och omfattar drygt 95 olika webbshoppar, bland andra Bygghemma, Trademax, Chilli och Furniturebox.

Gruppen redovisar ett mycket starkt resultat för 2020.

Under bokslutsårets sista kvartal steg nettoomsättningen med drygt 43 procent. Tillväxten drevs bland annat av köpet av Nordic Nest i december, gruppens största förvärv hittills – men den organiska tillväxten uppgick samtidigt till 35,5 procent.

Den starka avslutningen speglar ett rekordår och under 2020 förstärkte företaget också sin ledningsgrupp.

Under helåret 2020 steg nettoomsättningen med 44,4 procent och landade på 8,97 miljarder kronor, att jämföra med det förra årets nettoomsättning på 6,2 miljarder.

Det innebär att BHG Group närmade sig, men inte riktigt nådde fram till, det tidigare målet att nå tio miljarder kronor i nettoomsättning.

BHG Group växte av egen kraft, organiskt, under helåret med 33,7 procent.

Rörelseresultatet för 2020 landade på 657,8 miljoner kronor, en kraftig ökning jämfört med resultatet för föregående bokslutsår på 282 miljoner kronor.

– Mot bakgrund av de utmaningar världen stått inför under det gångna året är jag ödmjuk inför våra framgångar. Jag är samtidigt stolt över att BHG var så väl positionerat för att tillvarata de möjligheter som uppstod i coronapandemins kölvatten, kommenterar BHG:s vd och koncernchef Adam Schatz och fortsätter:

– Vi är nu nära de tio miljarder i omsättning som vi siktat på sedan börsnoteringen i mars 2018 och mot bakgrund av detta har det blivit dags att staka ut vägen mot nya höjder. Det tidigare målet ersätts av ett mål om att nå 20 miljarder kronor på medellång sikt.

Rekordår för BHG

Resultat helår, 1 januari-31 december 2020, för BHG Group.

Nettoomsättning: 8,97 Mdr (6,2 Mdr)
Rörelseresultat: 657,8 Mkr (282,0)

Kalle Östgren

Reporter

kalle.ostgren@bbm.bonnier.se

Ämnen i artikeln:

ByggHeminredningEkonomi

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev