lördag1 april

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Beskedet från Venue Retail – inför kontrollstämman: ”Vi har medicinen”

Publicerad: 3 juni 2020, 06:24

Foto: Daniel Norman

Venue Retail Groups ägare kommer att kalla till en kontrollstämma för att pröva om balansräkningen går att räta upp eller om likvidation krävs. ”Vi har ju en mängd åtgärder igång som vi tror är medicinen”, lugnar Anders Arverud, CFO.

Ämnen i artikeln:

Venue Retail GroupAccessoarerSkorEkonomi

Redan 4 maj redovisade Venue Retail Groups styrelse att man hade skäl att misstänka att det egna kapitalet understeg hälften av det registrerade aktiekapitalet på strax över 17 miljoner kronor.

Styrelsen beslutade att genast upprätta och låta en revisor granska kontrollbalansräkningen.

När nu revisorn är klar visar det sig att slutsatsen är densamma; det egna kapitalet i bolaget uppgår till cirka 3,5 miljoner – vilket alltså är understiger halva registrerade aktiekapitalet.

Venue Retail Group meddelar därför att man kommer att kalla till en extra bolagsstämma inom kort för att pröva om bolaget måste gå i likvidation – eller om ägarna tror att balansen går att återställa.

– Vi har vidtagit en mängd åtgärder, säger Anders Arverud och påminner om det offentliga ackord som är på gång och den planerade nyemissionen som ska ge bolaget nytt kapital.

Venue Retail Group har befunnit sig I rekonstruktion sedan I november och fler gånger ansökt, och fått, förlängd rekonstruktionstid.

Senast den 29 maj beviljade Stockholms tingsrätt Venue Retail Group en förlängd rekonstruktionstid om tre månader, vilket innebär att tiden nu löper till 20 augusti.

– Det handlar alltså inte alls om konkurs i nuläget. Det kan låta dramatiskt när med ”likvidation” i pressmeddelandet, men vi måste skriva vad en kontrollstämma innebär, säger Anders Arverud om dagens besked och menar att läget inte är så dramatiskt, utan mer en bekräftelse på att bolaget har koll på läget och följer den ordning som ska ske.

Marie Hillblom

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev