söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Besked i dag – Desenio börsnoteras: ”Spända på nästa kapitel på vår resa”

Publicerad: 15 februari 2021, 09:13

Desenio börsnoteras. ”Vi är spända på nästa kapitel i vår tillväxtresa”, säger vd Fredrik Palm.

Ämnen i artikeln:

DesenioHeminredningEkonomi

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Desenio kliver in på börsen. Snabbväxaren har ansökt om att bli noterat på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm, meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

Styrelsen, ledningen och de största aktieägarna ser en notering som ett naturligt steg i bolagets utveckling och tror att det kommer att skapa ännu bättre förutsättningar för att fortsätta växa.

– Från att bara ha funnits i Norden för fem år sen har vi på ett framgångsrikt sätt skalat upp vår modell i Europa och vidare. Trots vår starka lönsamma tillväxt skrapar vi fortfarande bara på ytan. Vi är spända på nästa kapitel i vår tillväxtresa och tar detta steg mot att bli ett noterat bolag, säger Fredrik Palm i en kommentar.

I ett första läge ska de befintliga ägarna sälja aktier till en rad ankarinvesterare. De i sin tur har lovat att köpa aktier till ett värde av 3,2 miljarder kronor, totalt kan de befintliga ägarna sälja upp emot 40 procent av bolaget.

I nästa steg väntar en notering där Desenio värderas till elva miljarder kronor.

Förra året sålde bolaget för 980 miljoner kronor, vilket innebar en tillväxt på 63,2 procent från året innan. Rörelseresultatet landade på 185,7 miljoner kronor, 2019 var det 83,9 miljoner kronor.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev