måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Bagaren och Kockens pandemilyft – närmar sig miljarden: ”Otroligt år”

Publicerad: 15 mars 2021, 09:46

Bagaren och Kocken nästintill fördubblade omsättningen förra året – och närmar sig miljarden. ”Att vi dessutom lyckats få med oss en riktigt fin lönsamhet gör oss naturligtvis extra glada”, säger Christina Ståhl

Ämnen i artikeln:

Bagaren och KockenHeminredningEkonomi

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Läs mer: Ståhl är tillbaka – stor intervju om sorgen, nytändningen och miljardmålet

Bagaren och Kocken Group omsatte 932 miljoner kronor förra året, vilket ska jämföras med en omsättning på 496 miljoner kronor 2019.

– 2020 går till historien som ett otroligt år där vi nästan fördubblar omsättningen. Att gå från att omsätta en halv miljard till att nu vara ett miljardbolag – på 12 månader – det visar vilket fantastiskt engagemang och laganda vi har inom Bagaren och Kocken. Att vi dessutom lyckats få med oss en riktig fin lönsamhet gör oss naturligtvis extra glada, säger Christina Ståhl, som tillträdde som vd för bolaget i januari.

Intäkterna har ökat med hela 88 procent och verksamheten redovisar ett rörelseresultat på 65 miljoner kronor.

En del av framgången förklaras med att konsumenterna spenderat mer tid i hemmet under pandemin, vilket lett till en ökad efterfrågan på köksutrustning.

– Vi hade god tillväxt och lönsamhet redan innan pandemin var ett faktum. Under våren fick vi sedan flytta hela vårt fokus till att möta den extrema efterfrågan, snabbt utveckla vårt sortiment samt säkerställa att vi fortsatt kunde leverera kvalitet till våra kunder i alla led, säger Christina Ståhl.

Som en följd av det kraftig ökade efterfrågan har Bagaren och Kocken under året fått rekrytera mer personal, framför allt till lagerverksamheten.

– Det känns väldigt kul och inspirerande att kunna välkomna flera nya kollegor, inte minst i dessa speciella tider. Jag lider med alla människor och branscher som har drabbats hårt av coronasituationen, av nedskärningar och varsel, och att då kunna bidra med arbetstrygghet och nyanställningar värmer lite extra, säger Christina Ståhl som nu siktar framåt:

– Jag ser fram emot en fortsatt spännande resa 2021 som vi har inlett i samma höga takt, säger hon.

Läs mer: Bagaren och Kocken går som tåget i krisen – och behöver rekrytera: ”Få förunnat”

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev