Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Amazon bekräftar uppgifterna – är på gång att lansera en svensk sajt

Publicerad: 4 augusti 2020, 10:13

Foto: Shutterstock

Nu bekräftar Amazon uppgifterna. En lansering i Sverige är på gång. ” Vi är optimistiska inför att vi kommer att kunna vinna de svenska kundernas förtroende”, säger Alex Ootes, chef för nätjättens europeiska expansion.


Läs mer: Andreas Dyrberg Skog: Nu duger det inte att sticka huvudet i sanden

Efter mycket spekulationer – nu kommer beskedet. Nätjätten är på gång till Sverige. Arbetet med att lansera Amazon.se är igång.

– Amazon har varit tillgängligt för svenska konsumenter och företag genom våra olika europeiska hemsidor under flera år, men nästa steg är att introducera ett komplett detaljhandelserbjudande i Sverige och det är det vi planerar att göra nu. Vi är optimistiska inför att vi, genom att fokusera på de saker vi tror att kunderna kommer att lägga störst vikt vid – låga priser, stort utbud och snabba leveranser, på sikt kommer att kunna vinna de svenska kundernas förtroende, säger Alex Ootes i en kommentar.

Med Amazon ökar också svenska företags möjligheter att nå ut med sina produkter i världen, skriver nätjätten i pressmeddelandet.

I dag finns 1,7 miljoner små och medelstora företag världen över som säljer sina varor genom Amazons butiker.

– Möjligheterna på Amazon är enorma. Det har vuxit till att bli vår viktigaste kanal för export och inom de första månaderna av vårt samarbete med Amazon nådde vi ett positivt kassaflöde, säger  Pierre Magnusson, e-handelschef för Nicks, som är ett av de svenska varumärken som redan säljer sina produkter där.

Market har sökt Amazons svenska presskontakt . Denne meddelar att Amazon i dagsläget inte har mer att berätta utan ber att få återkomma närmare lansering.

Läs mer: Amazons intåg skrämmer inte handeln: ”Lite läskigt men samtidigt spännande”

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev