torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Akut likviditetsbrist för Venue Retail Group efter jätteras i försäljningen – konkurs utreds

Publicerad: 19 mars 2020, 22:45

Coronakrisen har nått redan hårt pressade Venue Retail Group. Under torsdagskvällen flaggade modebolaget för akut likviditetsbrist.

Ämnen i artikeln:

Venue Retail GroupDetaljhandelnCorona

I slutet av november förra året ansökte ekonomiskt pressade Venue Retail Group om rekonstruktion och beviljades tre månader för att försöka lösa bolagets ekonomiska problem.

I februari godkände också Stockholms tingsrätt modebolagets ansökan om förlängd rekonstruktionsperiod.

Nu har coronaviruset hunnit ikapp butikerna inom gruppen, som under torsdagskvällen flaggade för tappad försäljning på upp till 80 procent, med akut likviditetsbrist till följd.

– Coronavirusets inverkan på verksamheterna  har den senaste veckan vuxit markant och som för många andra aktörer i detaljhandelsbranschen får detta stora finansiella konsekvenser och påverkar både bolagets omsättning och rörelseresultat negativt, skriver Venue Retail Group i ett pressmeddelande.

Bolaget skriver vidare att ett försök om att hitta en nödfinansiering om 60 miljoner kronor från de nordiska storbankerna inte lyckats.

– Bolaget tvingas därmed analysera alla tillgängliga alternativ. Inklusive men inte begränsat till att ansöka om att försätta Venue Retail Group i konkurs, skriver VRG.

Venue Retail Group, med varumärkena Accent, Morris och Rizzo  driver även avdelningar på NK. Totalt har bolaget 114 butiker och närmare 420 anställda.

– Vi tycker att det går som det ska och det går åt rätt håll. Vi har gjort mycket åtgärder innan rekonstruktionen och i synnerhet sedan vi gick in i rekonstruktionen. Man jobbar snabbare under en sådan här period, sa Jonas Ottosson till Market i samband med att rekonstruktionstiden förlängdes.

Förra veckan berättade Market att Jonas Ottosson kommer att lämna vd-rollen på bolaget i juni.

Läs mer: här

Michael Sandsjö

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev