Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Försäljning

Ägaren vill ge bokjätten bättre förutsättningar att växa – undersöker börsnotering

Publicerad: 19 februari 2021, 06:59

Volati undersöker möjligheten att börsnotera Akademibokhandeln och låta bolaget stå på egna ben. ”De är unikt positionerade för att öka takten i den digitala omställningen och driva tillväxt under de närmaste tre till fem åren”, säger vd Mårten Andersson.

Ämnen i artikeln:

Media och underhållningAkademibokhandeln

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Styrelsen för Volati har gett ledningen uppdraget att utvärdera en eventuell utdelning av bolagets andelar i Akademibokhandeln och en notering av bolaget. Detta för att skapa bättre möjligheter för verksamheten att som självständigt bolag öka tillväxttakten i sina digitala kanaler.

– Med två fantastiska varumärken, 44 miljoner onlinebesökare årligen, 13 miljoner besökare i butik och 2 miljoner kunder i kundklubben är Akademibokhandeln och Bokus unikt positionerade för att öka takten i den digitala omställningen och driva tillväxt under de närmaste tre till fem åren, säger Mårten Andersson i en kommentar.

Volati förvärvade Akademibokhandeln och Bokus 2017 och i dag utgör verksamheterna ett affärsområde under deras paraply.

Investeringar i affärsutveckling har gjort att det digitala erbjudandet utvecklats snabbt. Förra året stod e-handeln för 44 procent av försäljningen och ambitionen är att det ska öka genom fortsatta investeringar.

Genom att göra affärsområdet Akademibokhandeln till ett självständigt börsnoterat bolag vill Volati skapa bättre förutsättningar för det arbetet.

Målet är att en utvärdering ska vara klar under våren och att ett beslut om en eventuell utdelning av aktier i Akademibokhandeln fattas vid Volatis bolagsstämma 28 april.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev