lördag23 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiella rapporter

Utmanande halvår för Ellos – minusresultat både första och andra kvartalet

Publicerad: 31 augusti 2022, 08:29

Ellos Group fortsatte växa men med minusresultat.

Resultatet föll kraftigt för Ellos Group under första halvåret, men mindre under årets andra kvartal. Kostnaderna ökade för lagerhållning och på grund av störningar i produktion och leveranser.

Ämnen i artikeln:

Ellos

Annika Wilhelmson

annika.wilhelmson@bonniernews.se


Andra kvartalet ökade omsättningen med 0,2 procent till 855 miljoner kronor. För hela första halvåret landar det på en ökning med 1,8 procent till 1 714 miljoner kronor. En blygsam ökning jämfört med föregående år, då e-handelsbolaget växte kraftigt till följd av pandemin.

Enligt vd Hans Ohlsson blev försäljningen av heminredningsprodukter lägre än väntat och i andra kvartalet satsade bolaget på fler kampanjaktiviteter som minskade bruttomarginalen, som också påverkades av ökade lagerkostnader.

Rörelseresultatet landade på minus 1,7 miljoner kronor för andra kvartalet och för hela första halvåret på minus 24,9 miljoner kronor. Det kan jämföras med en vinst på 19 miljoner för kvartalet och 26,6 miljoner för första halvåret 2021.

– Läget i vår omvärld med fortsatta störningar i produktion och leveranskedjor hade en negativ påverkan på våra kostnader i kvartalet, främst avseende leveranser till kund, säger vd Hans Ohlsson i en kommentar.

Ellos Group meddelade tidigare under året att man fimpar sin modesatsning för män, Stayhard, som sedan 2005 haft ambitionen att förse unga män med ett avslappnat streetstylemode. Stayhard har inte kunnat presentera svarta siffror sedan 2013.

– Som vi tidigare kommunicerat vässar vi vår strategi med större fokus och satsningar på vårt erbjudande till vår kärnkund – kvinnan mitt i livet. Vi tog ett svårt beslut om att Stayhard inte längre tillhörde vår huvudverksamhet. I början av juli kunde vi glädjande nog kommunicera försäljningen av Stayhard och att varumärket lever vidare, säger Hans Ohlsson.

Under sommaren blev det klart att Nordic Capital, som ägde Ellos Group fram till 2019, kommer tillbaka som ägare. Den tidigare belgiska ägaren hamnade i obestånd.

– Jag ser detta som positivt och lite av en nystart. Med stöd av en stark ägare kommer vi nu att arbeta fokuserat med vår vässade strategi om att fortsätta växa affären på ett lönsamt sätt, säger Hans Ohlsson.

 

 

 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev