fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiella rapporter

Uppåt för Boozt under fjärde kvartalet: ”Har gjort enorma framsteg”

Publicerad: 10 februari 2023, 07:23

Boozt redovisar både ökad omsättning och ett förbättrat rörelseresultat för fjärde kvartalet. ”Jag är väldigt stolt över att vår organisation har presterat utmärkta finansiella resultat”, säger vd Hermann Haraldsson i en kommentar.

Ämnen i artikeln:

BooztE-handel

Mikael Sydner

mikael.sydner@bonniernews.se


Nettoomsättningen för det fjärde kvartalet landade på 2 438 miljoner kronor vilket är en ökning med 23,9 procent mot samma kvartal året innan.

Det justerade rörelseresultatet ökade från 149,5 miljoner kronor till 170,4 miljoner. Det är i nivå med de preliminära siffrorna som bolaget rapporterade i januari.

För helåret 2022 landade omsättningen på 6 743 miljoner kronor vilket är en ökning med 16 procent.

Här var det justerade rörelseresultatet 285,6 miljoner kronor mot 342,5 året innan.

”Under året har vi gjort enorma framsteg för att ytterligare befästa vår ställning som det ledande nordiska varuhuset, vilket syns i ett ökat genomsnittligt ordervärde, stabila retur nivåer och fortsatt hög kundnöjdhet”, konstaterar Hermann Haraldsson i rapporten.

För 20223 räknar bolaget med en omsättningstillväxt på 5-15 procent och ett justerat rörelseresultat i intervallet 275-375 miljoner kronor.

”Under 2023 räknar vi med att fortsätta visa framsteg vad gäller strategin för det nordiska varuhuset. Vi är fortsatt övertygade om att vi kan fortsätta ta marknadsandelar”, skriver Hermann Haraldsson.

LÄS OCKSÅ: Svensk e-handel har ny etta – nu ska han bli dubbelt så stor: ”Utmaningen är att hålla sig hungrig”

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev