måndag25 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiella rapporter

Trögt kvartal för Kjell – gick med förlust

Publicerad: 1 augusti 2023, 05:30

Teknikkedjan Kjell & Company redovisar minskad omsättning och en rörelseförlust för andra kvartalet. ”Precis som årets första kvartal präglades det andra av en mer försiktig konsument”, säger vd Andreas Rylander.

Ämnen i artikeln:

Kjell & Company

Mikael Sydner

mikael.sydner@bonniernews.se


Kedjans nettoomsättning under kvartalet minskade med 7,4 procent till uppgick till 568,5 miljoner kronor.

Den jämförbara omsättningen minskade med nio procent.

Rörelseresultatet sjönk från 8,5 till minus 7,0 miljoner kronor.

”Precis som årets första kvartal präglades det andra av en mer försiktig konsument jämfört med den vi såg under första halvåret 2022. Det osäkra makroläget innebär dock ett bra läge för oss att investera i, och effektivisera, vår verksamhet för att på sikt plocka marknadsandelar och skapa nöjdare kunder”, skriver Andreas Rylander i en kommentar till rapporten.

Under första halvåret minskade omsättningen med 6,7 procent till 1 146,7 miljoner kronor och den jämförbara tillväxten sjönk med 8,6 procent.

Rörelseresultatet uppgick till minus 0,6 miljoner jämfört med en rörelsevinst på 28,2 miljoner motsvarande period i fjol.

”Visibiliteten för hur marknaden kommer utveckla sig under resten av året är fortsatt låg och vi ser att konsumenten i en överskådlig framtid kommer ha betydligt mindre köputrymme. Detta gör att vi måste jobba ännu hårdare med vårt erbjudande och relevans för att få kunden att välja oss”, skriver Andreas Rylander.

LÄS OCKSÅ: Färska börs-vd:n i stor intervju: ”Jag är i grunden en datornörd”

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev