Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiella rapporter

Styrkebeskedet från Lindex: ”Det bästa någonsin”

Publicerad: 29 april 2022, 05:13

Lindex ökade försäljningen och förbättrade resultatet under första kvartalet.

Foto: Pressbild

Lindex gjorde sitt bästa första kvartal någonsin. Det meddelar ägaren Stockmann nu på morgonen. Försäljningen steg kraftigt och resultatet förbättrades.

Ämnen i artikeln:

Lindex

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Lindex omsatte 134 miljoner euro under det första kvartalet. Det visar ägaren Stockmanns delårsrapport som släpptes nu på morgonen. 

– Lindex försäljning och rörelseresultat för första kvartalet var de bästa någonsin tack vare en ökad försäljning via alla kanaler och affärsområden, säger Stockmanns vd Jari Latvanen i en kommentar. 

Tillväxten, jämfört med samma period i fjol, landade på 35,7 procent. Mätt på jämförbara valutakurser ökade försäljningen med 36,3 procent. 

Jämfört med första kvartalet 2019, innan pandemin, så var försäljningen 18,7 procent bättre. 

Försäljningen i fysisk butik ökade med 47,6 procent under kvartalet. Online var tillväxten 8,2 procent. Den digitala försäljningen utgjorde 26,3 procent av den totala omsättningen. 

– Det är riktigt glädjande att vi har en sådan stark försäljningstillväxt i våra fysiska butiker samtidigt som vår digitala försäljning fortsätter att öka. Vi ökar vår försäljning för alla våra affärsområden, där dam ökar mest med en tillväxt på hela 52 procent jämfört med motsvarande period föregående år, säger vd Susanne Enhbåge i en kommentar. 

Rörelseresultatet uppgick till 36 miljoner kronor, vilket innebar en förbättring på 182 miljoner kronor från första kvartalet i fjol så Lindex gjorde en rörelseförlust på 146 miljoner kronor. 

– Lindex resultat var mycket starkt, säger Jari Latvanen. 

Lindex hade 439 butiker 31 mars, 408 egna och 31 som drivs av franchisetagare. Under kvartalet öppnade kedjan en ny och stängde tre. 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev