tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiella rapporter

Stort tapp för sporthandeln i slutet av 2022 – försäljningen har sjunkit fyra kvartal i rad

Publicerad: 25 januari 2023, 09:56

Bild från en av Team Sportias butiker i Malmö.

Foto: Jamin Pirnia

Sportindex för 2022 års fjärde kvartal presenterades under onsdagsmorgonen av HUI och Svenskt Sportforum. Och det försäljningstappet som skett innebär att sporthandeln sjunkit fyra kvartal i rad.

Ämnen i artikeln:

Team SportiaHUIDetaljhandeln

Loke Westberg

loke.westberg@bonniernews.se


LÄS OCKSÅ: Unik kartläggning: Så går det för Team Sportia och Sportringen – butik för butik

Sporthandeln tappar 7,5 procent i försäljning i det fjärde kvartalet 2022, detta i jämförelse med motsvarande period föregående år.

I en kommentar angående statistiken poängterar dock rapportmakarna att tappet ska ses i relation till ”exceptionellt starka jämförelsetal”.

Under det sista kvartalet 2021 upplevde nämligen sporthandeln en återgång till fysiska butiker efter pandemin, parallellt med att e-handeln fortfarande växte och var hög. Detta resulterade i att sporthandeln växte med 20 procent under Q4 2021.

Tappet i det fjärde kvartalet späder på den negativa utveckling sporthandeln såg under hela 2022, och för helåret landar försäljningssiffrorna på -5,8 procent.

Minskningen kopplas till det oroliga ekonomiska läget samt att det inte längre är pandemi. Under pandemin såg nämligen sporthandeln ett lyft på grund av att många bytte ut sina resor utomlands till skidsemestrar.

LÄS OCKSÅ: Experterna djupdyker i H&M:s problem – därför fortsätter jätten att tappa

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev