tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiella rapporter

Stark utveckling för Beijer Byggmaterial: ”Hög tillväxt både organiskt och genom förvärv”

Publicerad: 10 januari 2023, 06:52

Beijer Bygg växte och stärkte resultatet under sitt senaste räkenskapsår.

Foto: Pressbild

Trots ett utmanande år ökade Beijer Bygg omsättningen med 22,4 procent under det senaste räkenskapsåret. Samtidigt stärktes lönsamheten.

Ämnen i artikeln:

Detaljhandeln

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


– Trots det utmanande året med produktbrist och skenande träpriser har vi haft en hög omsättningstillväxt, både organiskt och genom förvärv med bibehållen god lönsamhet, säger finanschef Eva Strand i en kommentar.

Under sitt senaste räkenskapsår, som tog slut 31 juli, omsatte Beijer Byggmaterial 10,2 miljarder kronor, en tillväxt på 22,4 procent jämfört med året innan.

Bygghandelskedjan redovisar ett rörelseresultat på 466,3 miljoner kronor, vilket är en förbättring med 15,7 procent från räkenskapsåret innan.

LÄS OCKSÅ: Här öppnar XXX Lutz – som inte låter lågkonjunkturen hindra dem

Eva Strand, finanschef för Beijer Byggmaterial.

Foto: Pressbild

Beijer Byggmaterial konstaterar att året innehöll flera utmaningar som påverkat verksamheten, först pandemi och sedan kriget i Ukraina.

Trots det har kedjan med sitt erbjudande kunnat växa mer en marknaden, både organiskt och totalt under perioden, skriver Beijer Byggmaterial i pressmeddelandet.

– Starka siffror genereras av starka prestationer som skapats tack vare alla engagerade medarbetare i team Beijer. Bra kundupplevelser och service är helt avgörande för att lyckas, och vi levererar detta varje dag. Jag är stolt och glad för allt vi lyckas åstadkomma och är ödmjuk för den tillit våra kunder visar oss, säger vd Geir Thomas Fossum i en kommentar.

LÄS OCKSÅ: Google-bossen: Sex tips som räddar din försäljning – trots kristider

Geir Thomas Fossum, vd för Beijer Bygg.

Foto: Pressbild

Kedjan är väl medveten om att utmanande tider väntar.

– Aktiviteten inom byggsektorn har under hösten fallit och vi är medvetna om att även byggbranschen kommer att påverkas under 2023. Trots en nedåtgående marknad tror vi starkt på vår strategi och fortsätter göra långsiktiga investeringar för att ta ytterligare steg i vår expansionsresa, säger Eva Strand.

Bland annat satsar Beijer Byggmaterialhandel på ett nytt centrallager, berättar hon.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev