torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiella rapporter

Sporthandeln backar – försäljningen sjunker för tredje kvartalet i rad

Publicerad: 28 oktober 2022, 07:08

Försäljningen av utrustning har fallit kraftigt under hela 2022. Foto: Pressbild

Sportindex för det tredje kvartalet presenterades av branschorganisationen Svenskt Sportforum under fredagsmorgonen. Indexet visar att försäljningen minskar – för tredje kvartalet i rad.

Ämnen i artikeln:

HUISport och fritid

Loke Westberg

loke.westberg@bonniernews.se


Den totala försäljningen för sporthandeln minskade med 4,7 procent i det tredje kvartalet, visar Svenskt Sportforums sportindex.

Det betyder att försäljningen sjunkit under hela 2022 – tre kvartal i rad.

Siffrorna putsades något i september månad då utvecklingen var positiv, framför allt beroende på e-handelns tillväxt under månaden. Det räckte dock inte för att vända utvecklingen för hela kvartalet, som alltså slutar på minus 4,7 procent.

Att världsekonomin är osäker och att vi med högsta sannolikhet är på väg in i en lågkonjunktur avspeglar sig i sporthandelns försäljning.

Försäljningen av utrustning har sjunkit kraftigt under samtliga av 2022 års kvartal. I varukategorin utrustningen ingår något dyrare varor såsom cyklar, skidor och friluftsutrustning. Varor som konsumenter förhåller sig avvaktande till på grund av ekonomiska skäl.

Försäljningen inom sportsegmentet spås heller inte förbättras kommande kvartal, utan förväntas minska precis som övrig detaljhandeln.

LÄS OCKSÅ: XXL byter till mindre storlek på flera orter: ”Effektiviserar ytan”

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev