måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiella rapporter

Skruvat.se bräcker miljardvallen: "Årets första halva var utmanande"

Publicerad: 28 december 2022, 09:06

Fina siffror för e-handlaren inom reservdelar.

Foto: Pressbild

Under 2022 hade Skruvat.se och Bythjul.com försäljningsfest. Omsättningen nådde nya höjder och tillsammans stod de för en försäljning på över miljarden. "Jättebra resultat sett till de utmaningar som vi har mött under året."

Ämnen i artikeln:

Detaljhandeln

Loke Westberg

loke.westberg@bonniernews.se


Den sista september stängde Skruvat det bokslutet för det brutna räkenskapsåret, och det med bravur.

Under året ökade företaget sin omsättning med 12 procent jämfört med föregående år, vilket gjorde att den landade på 533 miljoner kronor.

Systerbolaget Bythjul gjorde ökade även de sin omsättning med 9 procent till 505 miljoner kronor.

– Det här är ett jättebra resultat sett till de utmaningar som vi har mött under året. Våra medarbetare har verkligen gjort ett fantastiskt arbete, säger Claes Kjelldorff, vd för Bythjul Norden AB och AB Skruvat Reservdelar i en kommentar.

Även lönsamheten fick sig en skjuts, trots en vacklande inledning av året.

– Alla medarbetare har verkligen gjort ett otroligt jobb. Årets första halva var utmanande lönsamhetsmässigt, men vi lyckades vrida till nyckeltalen och årets andra halva förbättrade vi lönsamheten med över 80 procent i förhållande till föregående år. Det är fantastiskt, säger Claes Kjelldorff.

Året har präglats av stora förändringar inom organisationen, bland annat har man arbetat för att sätta både Skruvat.se och Bythjul.com under ett och samma tak.

– Under året har vi gjort en stor lyckad omorganisation med syfte att ha en gemensam organisation för både Skruvat och Bythjul, vi flyttade till ny adress på Drottninggatan samt öppnade vår första fysiska butik i Kungsängen. Vi är övertygade om att det stärker vår position inom branschen ytterligare och vi ser mycket fram emot kommande år. Förhoppningsvis kan vi till och med slå årets resultat, säger Claes Kjelldorff i pressmeddelandet.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev