lördag23 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiella rapporter

Så går det för Pernilla Wahlgrens hudvårdssatsning

Publicerad: 31 maj 2023, 12:36

Pernilla Wahlgren.

Foto: Pressbild/Gekås

Pernilla Wahlgren tog efter dottern Bianca Ingrosso och startade hudvårdsmärket L'Aquila. Nu rapporterar Breakit om siffrorna för första räkenskapsåret.

Ämnen i artikeln:

Caia CosmeticsDetaljhandelnDagligvaror

Loke Westberg

loke.westberg@bonniernews.se


Med satsningar som Caia Cosmetics, Aniwho och Ávora har Bianca Ingrosso blivit ansiktet utåt för det som kallas för influencervarumärken.

LÄS OCKSÅ: Lifvs närmar sig dagligvarujättarna – med ny storsatsning

Hennes sminksatsning Caia Cosmetics är den klarast lysande stjärnan på influencervarumärkenas himmel, med en omsättning på 400 miljoner kronor och en vinst på 130 miljoner kronor under 2022.

I en kartläggning gjord av Market över dessa varumärkessatsningar från influencers återfinns även Bianca Ingrossos mamma, Pernilla Wahlgren. Sångerskan lanserade nämligen hudvårdsbolaget L'aquila ifjol och har sagt i en intervju med Dagens industri att hon egentligen kom på idén om att starta ett bolag inom hudvård innan Bianca, men att dottern hann före.

Nu rapporterar nyhetssajten Breakit om L'Aquilas siffror för det första avklarade räkenskapsåret.

Siffrorna ska sajten Influens.se ha lagt vantarna på, och de visar att Pernilla Wahlgren har en bit kvar till dotterns enormt bra resultat.

Det första räkenskapsåret innefattar visserligen bara 10 månader, men L'aquila stod för en blygsam försäljning som uppgick till 10,5 miljoner kronor. Resultatet ska ha landat på fel sida strecket, och förlusten uppgick till -338 000 kronor.

Framgångssagan Caia Cosmetics började däremot även den lite trögt, med en försäljning på 8,7 miljoner kronor det första verksamhetsåret. Dock redan då med en vinst på 2,7 miljoner kronor.

LÄS OCKSÅ: Handelns Mäktigaste 2023: Vi närmar oss toppen – här är plats 26-50

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev