torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiella rapporter

Rizzo redovisar minskad förlust i senarelagda rapporten

Publicerad: 20 februari 2023, 13:24

Krisande bolaget Rizzo tappar organisk försäljning, men minskar förlusterna.

Foto: Andreas Heneborn

Rizzo Group rör sig åt rätt håll i kvartalsrapporten för Q1. Samtidigt som krisbolaget minskar förlusten ökar man bruttovinstmarginalen.

Ämnen i artikeln:

RizzoRizzo GroupDetaljhandeln

Loke Westberg

loke.westberg@bonniernews.se


I slutet av januari skulle Rizzo Group ha släppt sin kvartalsrapport för det första kvartalet i bolagets brutna räkenskapsår. Så blev det inte. I stället försenades rapporten och kunde presenteras först i dag.

LÄS OCKSÅ: Lars Fins talar ut – efter avhoppet från Rizzo: ”Det tuffaste och mest krävande jag har varit med om”

Något som blir tydligt i rapporten är att den avyttring av 16 butiker som bolaget gjorde i höstas givit viss effekt.

– I och med avyttringen av butikerna har bolagets totala kostnadsmassa väsentligt kunna reduceras och med varumärkesförsäljningen koncentreras bolagets fokus på egna varumärken till Rizzo och Vezzano. Det innebär också en tydligare varumärkesportfölj i Sverige där butikerna går under varumärket Rizzo, kommenterar vd Jonas Stille i ett pressmeddelande.

Nettoomsättningen för bolaget uppgick i kvartalet till 48,5 miljoner kronor, att jämföra med 78,5 miljoner kronor motsvarande kvartal föregående räkenskapsår. I ett pressmeddelande låter man även meddela att nettoomsättningen i jämförbara butiker är under fjolårets siffror.

Rizzo Groups förluster minskar dock och i kvartalet redovisar man ett resultat efter skatt på -32,6 miljoner kronor, jämfört med -39 miljoner kronor motsvarande kvartal året innan.

Även rörelsemarginalen förbättrades och uppgick till 65,3 procent, 14,1 procentenheter bättre än under motsvarande kvartal året innen då samma siffra var 51,2 procent.

– Jag och mina kollegor fortsätter nu med hjälp av energin från arbetet med nyemissionen med vår plan för att Rizzo Group med sin unika position och sina lojala medarbetare långsiktigt skall bli ett lönsamt bolag, säger i vd Jonas Stille i samband med rapporten.

LÄS OCKSÅ: Ola Nevander: Kartläggning bolag för bolag: Här är detaljhandelns vinnare och förlorare 2022

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev