tisdag30 maj

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiella rapporter

Rekordresultat för Clas Ohlson: ”Arbetar envist med sådant vi kan påverka”

Publicerad: 8 december 2021, 06:46

Clas Ohlsons vd Kristofer Tonström.

Clas Ohlson summerar nu det resultatmässigt bästa andra kvartalet i bolagets 103-åriga historia. ”Rörelseresultatet för det andra kvartalet summerade till 204 miljoner kronor”, säger vd Kristofer Tonström. Samtidigt ökade försäljningen.

Ämnen i artikeln:

Clas Ohlson

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Clas Ohlson omsatte 2 117 miljoner kronor under det tredje kvartalet (augusti-oktober), en tillväxt med fyra procent. 

Mätt på jämförbara enheter ökade försäljningen med tre procent. 

– I november såg vi en bra start på julhandeln med en total försäljningsökning om sex procent och en ökning online med nio procent. Jämfört med 2019 är ökningen online 86 procent och för första gången under verksamhetsåret hade vi en ökande kundtrafik i våra fysiska butiker jämfört med föregående år, säger Kristofer Tonström i en kommentar. 

Samtidigt levererar Clas Ohlson sitt bästa resultat för ett andra kvartal någonsin. Rörelseresultatet landar på 204 miljoner kronor, 148 miljoner kronor samma period i fjol. 

Även justerat en försäkringsutbetalning på 25 miljoner kronor från Fora landar resultatet på rekordnivå. 

– Nyckeln till det goda resultatet är att vi envist arbetar med sådant vi själva kan påverka. Vi ser att de fokusområden vi definierat för verksamhetsåret; stärka utvalda produktkategorier, fånga kundtrafiken både online och i butik samt växa e-handeln, utvecklas positivt, säger Kristofer Tonström. 

Som sagt var, starten på november såg bra ut. Med en tillväxt på sex procent omsatte Clas Ohlson 1 021 miljoner kronor. Mätt på jämförbara enheter var tillväxten fyra procent. 

– Vi har levererarat ett kvartal med god lönsamhet samtidigt som vi fortsätter att stärka vår relevans och konkurrenskraft. Detta är viktigt i en marknad som präglas av snabba förändringar och där det fortsatt finns en osäkerhet kring utvecklingen av pandemin med nyligen återinförda restriktioner på våra försäljningsmarknader, säger Kristofer Tonström.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev