lördag23 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiella rapporter

Rekordkvartal för Lindex – fysiska butiker i nivå med 2019

Publicerad: 29 oktober 2021, 05:30

Lindex växte kraftigt under tredje kvartalet.

Lindex hade en stark tillväxt under tredje kvartalet samtidigt som de gör sitt resultatmässigt bästa tredje kvartal någonsin. Försäljningen i fysiska butiker låg i nivå med 2019 under perioden.

Ämnen i artikeln:

LindexEkonomiMode

JF


Under tredje kvartalet 2021 ökade Lindex försäljning med 13,5 procent i lokala valutor mot föregående år. Jämfört med 2019 ökade försäljningen med 12,4 procent i lokala valutor. Totalt uppgick omsättningen till 169 miljoner euro under kvartalet. 

Rörelseresultatet under perioden uppgick till 301 miljoner kronor, vilket motsvarar en ökning med 43 procent jämfört med 2020 och 145 procent jämfört med 2019. Resultatet är därmed modeföretagets bästa någonsin under tredje kvartalet.

– Jag är mycket stolt över att presentera Lindex bästa resultat någonsin för tredje kvartalet. Vi fortsätter vår starka digitala tillväxt och tillsammans med stärkta marginaler och god kostnadskontroll kan vi summera ett fantastiskt resultat för både tredje kvartalet och årets första nio månader, säger vd Susanne Ehnbåge i en kommentar.

Under årets första nio månader uppgick rörelseresultatet till 463 miljoner kronor, vilket är mer än en fördubbling mot 2020 och 2021 då rörelseresultatet uppgick till 199 respektive 188 miljoner under motsvarande period. 

Försäljningen i fysisk butik ökade med 7,4 procent under kvartalet jämfört med 2020 och var i nivå med motsvarande period 2019, skriver bolaget. 

– Det är glädjande att vår försäljning i butik nu har återhämtat sig och vi är tillbaka på 2019 års nivå för tredje kvartalet. Vi ökade försäljningen på alla våra marknader och för alla affärsområden, där underkläder var vårt starkaste affärsområde med en försäljningsökning på 18 procent. Vår starka tillväxt tillsammans med ökade marknadsandelar är ett tydligt kvitto på att våra kunder uppskattar vårt erbjudande och våra satsningar, säger Susanne Ehnbåge. 

Samtidigt ökade online-försäljningen med 54,5 procent under kvartalet och utgjorde 17,9 procent av den totala försäljningen. Motsvarande siffra föregående år var 13,2 procent. 

 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev