måndag25 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiella rapporter

Rekordbra för H&M-konkurrenten: ”Demonstrerar styrkan i vår modell”

Publicerad: 15 december 2021, 14:05

Zaras ägare Inditex hade ett rekordbra tredje kvartal.

Spanska H&M konkurrenten Inditex, med kedjor som Zara och Massimo Dutti, levererar ett rekordresultat för det senaste kvartalet. ”Visar styrkan i vår affärsmodell”, säger styrelseordförande Pablo Isla.

Ämnen i artikeln:

ZaraInditex

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Under det första nio månaderna på bolagets brutna räkenskapsår, februari–oktober, omsatte Inditex 19,33 miljarder euro, en tillväxt på 37 procent. 

Rörelseresultatet för perioden landade på 3,3 miljarder euro, vilket ska jämföras med ett resultat på 0,95 miljarder euro samma period i fjol. 

– Resultatet är mycket tillfredsställande och demonstrerar än en gång styrkan i vår affärsmodell, kvaliteten och hängivenheten i våra team och potentialen som finns i förverkligandet av vår strategi som fullt ut integrera fysiska butiker med online, säger Pablo Isla i en kommentar. 

Försäljningen online ökade med 28 procent. 

Under tredje kvartalet isolerat levererar Inditex ett rekordresultat med en försäljningstillväxt på 24 procent mätt i lokala valutor, jämfört med samma period i fjol. 

Modejätten har även fått en fin start på det fjärde kvartalet. 1 november till 10 december ökade försäljningen med 33 procent.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev