fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiella rapporter

Rekordår för Björn Borg: ”Mycket starkt”

Publicerad: 23 februari 2023, 08:47

Henrik Bunge, vd för Björn Borg.

Foto: Hugo Thambert

Sportmodebolaget Björn Borg slog omsättningsrekord – både i fjärde kvartalet och för helåret. ”Vi har vi nu slagit rekord i sju av våra senaste åtta kvartal”, säger vd Henrik Bunge i en kommentar till bokslutskommunikén.


Mikael Sydner

mikael.sydner@bonniernews.se


Nettoomsättningen under fjärde kvartalet ökade med 9,9 procent till 198 miljoner kronor jämfört med samma period i fjol.

Den egna e-handeln ökade med 14,4 procent till 31 miljoner kronor.

”Tillväxten drivs av stark återhämtning för våra externa e-handlare som växer med 25 procent i kvartalet. Vi har också fortsatt god tillväxt i egen e-handel, och våra egendrivna butiker visar mycket god tillväxt, där jämförbara enheter växer med 28 procent”, konstaterar Henrik Bunge.

Rörelseresultatet sjönk från tio till 7,8 miljoner kronor.

”Förutom väldigt ofördelaktig dollarkurs så präglas både helåret och årets sista kvartal av stigande inflation, räntehöjningar, ökade energipriser och en orolig omvärld”, skriver vd vidare.

Omsättningen för helåret ökade med 8,7 procent till 835 miljoner kronor och den egna e-handeln ökade med 15 procent.

Rörelseresultatet uppgick till 72,9 miljoner (104,1).

”Också för helåret 2022 slår vi omsättningsrekord. I tillägg så har vår underliggande affär väldigt god lönsamhet”, skriver han och konstaterar att han inte ser några tecken på avmattning.

”Även om vi börjar det nya året med tillförsikt så är vi stärkta i vår övertygelse att vår resa till ett globalt sportmodevarumärke bara börjat.”

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev