måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiella rapporter

Rekord för Lindex trots att e-handeln står stilla: ”Försäljningstillväxt i våra fysiska butiker”

Publicerad: 25 juli 2022, 10:57

Första kvartalet 2022 ökade försäljningen online med 8,2 procent för Lindex. Men i andra kvartalet dalar onlinehandeln. Susanne Ehnbåge är vd för Lindex. Foto: Pressbild

Lindex digitala försäljning minskade med tre procent i andra kvartalet 2022. Trots det ökar klädkedjan rörelseresultatet med 27 procent. ”Vi når nya rekordnivåer”, säger Susanne Ehnbåge, vd.

Ämnen i artikeln:

LindexStockmann

Monika Nilsson Lysell

monika.nilsson@bonniernews.se


Försäljningen i fysiska Lindexbutiker ökade med 23,1 procent under andra kvartalet 2022, jämfört med motsvarande period 2021. Men den digitala försäljningen minskade med tre procent, visar delårsrapporten. 

Lindex, som ingår i finska Stockmannkoncernen, har i dag 408 egna butiker och 32 franchisebutiker i 18 länder. Den digitala försäljningen utgör 15,9 procent. 

”Vi fortsätter vår fina försäljningstillväxt i våra fysiska butiker samtidigt som vi behåller vår digitala försäljning på en stark nivå”, säger Susanne Ehnbåge, vd för Lindex, i ett pressmeddelande. 

Rörelseresultatet för andra kvartalet var 390 MSEK. Jämfört med samma period 2021 är det en ökning med 27 procent, och jämfört med andra kvartalet 2019 är det en ökning med 98 procent. 

”Vi når nya rekordnivåer och redovisar ett kraftigt förbättrat resultat och en starkt ökad försäljning för både första halvåret och andra kvartalet”, säger Susanne Ehnbåge. 

Lindex omsättning ökade med 16,1 % till 188,0 miljoner euro (162,0) under kvartalet. 

I en intervju med Dagens industri säger Susanne Ehnbåge att Lindex höga försäljning av underkläder och barnkläder gör att kedjan står stadigt i en tid då hushållens köpkraft minskar. 

”Modekläder är något man unnar sig ibland, samtidigt som underkläder och barnkläder alltid behövs”, säger hon till Di. 

Tidigare i år avslöjade Lindex att man satsar på ett nytt automatiserat omnilager i Alingsås. I nuläget har Lindex ett e-handelslager i Borås, som man är på väg att växa ur. Investeringen är Lindex största någonsin, med en budget på 110 miljoner euro. 

LÄS MER: Den nakna sanningen om NA-KD – chefsflykten, miljardraset och vinsten som försvann 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev