måndag25 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiella rapporter

Rekord för lågprisjätten – har sprängt ytterligare en miljardvall

Publicerad: 26 juli 2023, 12:10

Foto: Sören Andersson

Dollarstore fortsätter sin tillväxtresa – och redovisar rekordhög omsättning. Det framgår av bolagets färska årsredovisning.

Ämnen i artikeln:

Dollarstore

Mikael Sydner

mikael.sydner@bonniernews.se


Det har varit flera offensiva signaler från Dollarstore under våren och sommaren. I mars tillträdde Anders Kind som vd och pratade genast om att bli ledande.

I juli meddelade den finska lågprisaktören Tokmanni att man förvärvat Dollarstore – med målet att bygga en ledande nordisk lågprisaktör.

Klart är att Dollarstore är en av de tyngsta lågprisaktörerna i Sverige då man nu har klivit över ytterligare ett miljardstreck. Bolagets nya årsredovisning visar att omsättningen under det senaste verksamhetsåret (februari 2022-januari 2023) ökade med 7,6 procent till 4 196 miljoner kronor.

Under året öppnade kedjan nio butiker – i Höganäs, Markaryd, Hultsfred, Jägerso, Höör, Östersund, Kalmar, Visby och Jönköping. Samtidigt flyttade butikerna i Västervik och Lycksele till nya lokaler. Butiken i Haninge byggdes ut.

Rörelseresultatet krympte något – från 172 miljoner kronor till 163. Rörelsemarginalen sjönk från 4,4 till 3,9 procent.

”Den höga inflationen har ställt till det för oss. Skenande elpriser, indexökningar på våra hyror och en lönerevision osm landat högt för att följa inflationen. Alla dessa faktorer kommer påverka oss negativt kommande år”, skriver bolaget i årsredovisningen.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev