Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiella rapporter

Rejält försäljningstapp och förlust för Footway Group; ”Trots utmaningarna finns potential att växa”

Publicerad: 14 oktober 2022, 06:46

Daniel Mühlbach, vd för Footway Group.

Footway Group tappar tvåsiffrigt under det tredje kvartalet. Det är i Norden som gruppen ser en tillbakagång. ”Övriga marknader har haft en positiv tillväxt”, säger vd Daniel Mühlbach.

Ämnen i artikeln:

Footway

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Footway Group omsatte 261,6 miljoner kronor under det tredje kvartaket, ett tapp på 22,6 procent jämfört med motsvarande period i fjol. 

– Trots detta ser vi stark tillväxt i de större marknaderna utanför Norden, vilket innebär att det trots utmaningarna finns potential att växa där vi har låga marknadsandelar, säger Daniel Mühlbach i en kommentar. 

Utanför Norden växte Footway Group med 11,3 procent under kvartalet. I Tyskland och Storbritannien, där e-handelskoncernen ser stor potential, ökade omsättningen med 90 respektive 200 procent. 

– Globala logistik- och produktionsutmaningar är fortsatt stora. Problemen har dock minskat under kvartalet och trenden går åt rätt håll, konstaterar Daniel Mühlbach. 

Footway Group redovisar en rörelseförlust på 13,5 miljoner kronor, vilket ska jämföras med ett resultat på 0,8 miljoner kronor motsvarande period i fjol. 

– I början av året påbörjade vi en rad aktiviteter för att anpassa våra kostnader. En del aktiviteter har börjat ge frukt i kvartalet. Till exempel har vi minskat våra kostnader kopplade till servrar, licenser och IT-utveckling, med cirka 10-15 miljoner kronor per år. Ett viktigt område för att stärka bruttomarginalen har varit optimering av fraktintäkter. Kvartalets arbete har varit en starkt bidragande faktor i att höja bruttomarginalen, säger Daniel Mühlbach som konstaterar att kostnadskontroll även ligger o fokus under det fjärde kvartalet med målet att nå ett positivt resultat. 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev