Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiella rapporter

Pressade Cdon utökar förlusten kraftigt

Publicerad: 20 oktober 2022, 12:01

E-handlaren Cdon utökar sina förluster rejält i det tredje kvartalet.

E-handelsbolaget Cdon redovisar i onsdagens rapport ett rörelseresultat på -26,5 miljoner kronor. Det innebär att bolaget förlorar mer än det tredubbla jämfört med motsvarande period ifjol.

Ämnen i artikeln:

CdonE-handel

Loke Westberg

loke.westberg@bonniernews.se


Cdons rapport för det tredje kvartalet offentliggjordes under torsdagen, First north-listade aktien faller på rapporten och hade vid halv två-tiden sjunkit med drygt 5 procent.

I rapporten redovisas det att e-handelsbolaget gör ett rörelseresultat på -26,5 miljoner kronor, vilket kan jämföras med -8,5 miljoner kronor under motsvarande period förra året.

LÄS OCKSÅ: Uppdatering pågår – Peter Kjellberg om rivstarten på Cdon: ”Vi har fantastiska möjligheter” 

Omsättningen för Cdon Marketplace ökade med två procent till 48,6 miljoner kronor. Däremot minskade kedjans omsättning inom affärsområdet Cdon Retail kraftigt, något som enligt rapporten var ”enligt plan”. Detta då man är i en process där man satsar på att sälja mindre av det egna lagret.

– Under det tredje kvartalet, minskade vår marketplace GMV med 11 procent jämfört med samma period förra året. Justerat efter de bedrägliga handlarna 2021 förblev vi oförändrade. Samtidigt som den underliggande marknaden minskade med 2 procent, fortsatte vi att ta marknadsandelar. Även om detta går i rätt riktning har vi precis börjat förbättra många delar av kundupplevelsen och siktar på mycket snabbare tillväxt när dessa förbättringar implementeras, säger bolagets vd Peter Kjellberg i en kommentar.

Med ”bedrägliga handlarna” syftar Peter Kjellberg på de händelserna som skedde i slutet av förra året, vilket du kan läsa mer om här.

E-handlarens bruttomarginal ökade från 44,4 procent till 51,2 procent.

LÄS OCKSÅ: Kartläggning bolag för bolag – så ritar storaffären om kosmetikhandeln: ”Vi kommer se fler konsolideringar”

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev