Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiella rapporter

Pressad bruttomarginal sänkte Pierce: ”Höga kostnader för frakt och komponenter”

Publicerad: 11 november 2022, 07:31

Pierce Group, som säljer utrustning, delar och tillbehör på nätet till motorcyklar, redovisar en rörelseförlust för tredje kvartalet. ”Lönsamheten fortsatte tyngas av höga kostnader för frakt och insatsvaror”, konstaterar vd Henrik Zadig.

Ämnen i artikeln:

PierceEkonomi

Mikael Sydner

mikael.sydner@bonniernews.se


Omsättningen under perioden ökade med tre procent till 373 miljoner kronor jämfört med motsvarande kvartal i fjol. I lokala valutor var tillväxten noll procent.

– Onlinetrafiken på marknaden var i nivå med föregående år, men den ekonomiska osäkerheten med hög inflation påverkar kundernas köpbeteende negativt, säger Henrik Zadig i en kommentar till rapporten.

Rörelseresultatet sjönk från två till minus 15 miljoner kronor. Det justerade resultatet sjönk från tre till minus nio miljoner.

– Nedgången var helt driven av den negativa utvecklingen av bruttomarginalen. Bruttomarginalen fortsatte att pressas av höga kostnader för frakt och komponenter, en stark USD och vårt fokus på att stimulera försäljningen i en svag marknad genom olika kampanjaktiviteter. 

Den företrädesemission som slutfördes i början av juli innebar en förstärkning av balansräkningen och att bolaget är nu skuldfritt.

Henrik Zadig slår fast att bolaget nu jobbar med tre huvudprioriteringar: Bibehålla en god kassa, förbättra lönsamhet och rörelsekapital samt säkerställa skalfördelar.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev