Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiella rapporter

Pierce växlar upp försäljningen men tappar lönsamhet

Publicerad: 11 november 2021, 14:08

Ökad försäljning men lägre lönsamhet präglade årets tredje kvartal för e-handlaren Pierce som utrustning, reservdelar, tillbehör och kläder till motorcyklister. Dyrare containerfrakter pekas ut om den största boven i dramat.

Ämnen i artikeln:

Pierce

Helen Preutz (tjänstledig)

helen.preutz@bonniernews.se


Den aktuella kvartalsrapporten som är den tredje i raden sedan noteringen på Stockholmsbörsen i mars visar att Pierce fortsätter öka sin försäljning.

Under årets tredje kvartal uppgick nettoomsättningen till 361 miljoner kronor – en ökning med 10 procent jämfört med samma period i fjol.

Rörelseresultatet (EBIT) landade samtidigt på 2 miljoner kronor, vilket kan jämföras med 10 miljoner kronor i fjol.

Även den justerade rörelsemarginalen minskade från 3,8 procent under det tredje kvartalet i fjol till 0,7 procent i år.

I rapporten skriver vd Henrik Zadig att trafiken till sajterna påverkades negativt av de slopade pandemirestriktionerna, vilket dock vägdes upp av högre ordervärden.

Den största boven i dramat bedöms dock vara högre marginalpress från dyrare inköps och fraktkostnader.
”Det som framförallt präglar kvartalets resultat är de väsentligt ökade kostnaderna för containerfrakter från Asien som är väldokumenterade vid det här laget. Under kvartalet ökade dessa med 9 MSEK jämfört med förra året” skriver han.

På den fortsatta resan bedöms visibiliteten vara begränsad under den närmaste sträckan. På längre sikt bedöms dock utsikterna vara ljusare, skriver Henrik Zadig.
”Sammantaget finns det goda möjligheter till fortsatt lönsam tillväxt och vi känner oss trygga med den långsiktiga riktningen.”

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev