lördag23 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiella rapporter

Pierce tappade fart under andra kvartalet: ”Vår online-marknad är fortsatt svag”

Publicerad: 24 augusti 2022, 06:33

Pierce Group, som säljer motorcykeldelar och tillbehör på nätet, redovisar både minskad omsättning och sämre resultat för andra kvartalet. ”Den osäkra omvärldssituationen påverkar konsumentbeteendet negativt”, säger vd Henrik Zadig.

Ämnen i artikeln:

PierceE-handel

Mikael Sydner

mikael.sydner@bonniernews.se


Bolagets omsättning, räknat i lokala valutor, minskade med tre procent till 450 miljoner kronor.

– Vår onlinemarknad för utrustning, delar och tillbehör är fortsatt svag, med negativ tillväxt också under det andra kvartalet. Samtidigt visar den underliggande försäljningen av motorcyklar god tillväxt enligt ny statistik, säger Henrik Zadig i en kommentar till rapporten och fortsätter:

– I den svaga marknaden under kvartalet fortsatte vi att prioritera försäljningsvolymerna och minska lagret samt nettoskulden. Vi drev försäljning genom en fortsatt hög kampanjaktivitet och ett förbättrat erbjudande inom onroad, vilket innebar en omsättning i nivå med förra årets. 

Rörelseresultatet sjönk från 31 miljoner kronor till minus elva miljoner.

”Resultatminskningen förklaras främst av en lägre bruttomarginal som drivits fram av fortsatt höga fraktkostnader från Asien och kampanjaktiviteter för att driva försäljning på en vikande marknad”, konstaterar bolaget i rapporten.

Henrik Zadig räknar med att de övergripande trenderna med osäkerhet i omvärlden och störningar i leveranskedjan kommer att kvarstå.

– Vi kommer fortsätta vara snabbfotade och finna nya vägar att växa lönsamt med de marknadsförutsättningar som råder och prioritera inköpsvolymerna noga, säger han.

Bolaget stärkte balansräkningen med en företrädesemission i juli som gav 337 miljoner kronor.

– Därmed betalade vi av utestående lån, och fick en betydande nettokassa, vilket ger oss viktig motståndskraft i den osäkra omvärldsmiljön.

Under kvartalet har bolaget också fått en ny huvudägare i form av Verdane Capital.

LÄS MER: Pierce parerar guppen – och laddar för full gas: ”Det finns stora andelar att spela om” 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev