söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiella rapporter

Ökad omsättning och minskat resultat – så gick det för BHG i det andra kvartalet

Publicerad: 20 juli 2022, 08:16

BHG Group ökade försäljningen under årets andra kvartal, men minskar samtidigt rörelseresultatet. ”Konsumentsentimentet har fått sig ett slag”, säger Adam Schatz.

Ämnen i artikeln:

Bygghemma

Loke Westberg

loke.westberg@bonniernews.se


BHG Groups omsättning ökade med 10,1 procent under årets andra kvartal och uppgick därmed till 3 908,5 miljoner kronor. Det kan jämföras med en omsättning på 3 550,6 under motsvarande kvartal föregående räkenskapsår.

– Vårt fokus här och nu ligger på att försäkra oss om att vi fortsätter att leverera lönsamhet, precis som vi gjort sedan resan startade för tio år sedan. Samtidigt fortsätter arbetet med att bygga ett starkare BHG för framtiden, säger Adam Schatz, vd för bolaget, i en kommentar.

Det menar han att man ska göra genom att förbättra kunderbjudandet och stärka den digitala plattformen.

Bolagets justerade rörelseresultat minskade rejält under det andra kvartalet och uppgick till 162,2 miljoner kronor. En minskning med 41,7 procent jämfört med Q2 i fjol. Däremot är det en bra bit över 138 miljoner, siffran analytikerna hade förväntat sig, enligt Infront.

– Medan de långsiktiga förutsättningarna för lönsam, kassagenererande tillväxt är oförändrade har förutsättningarna förändrats på kort sikt. Vi verkar på en marknad som har kontrakterats under fyra kvartal i rad, där konsumentsentimentet har fått sig ett slag, säger Adam Schatz.

Den organiska tillväxten landade på -8,1 procent. Bolaget ökar emellertid försäljningen utanför Norden.

– Vi behöll vår position i Norden samtidigt som vår geografiska expansion bidrog positivt till vår tillväxt. Andelen av försäljningen som genererades utanför våra traditionella nordiska marknader nådde 17 procent under kvartalet, en ökning med sex procentenheter jämfört med motsvarande kvartal föregående år, säger Adam Schatz.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev