lördag10 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiella rapporter

Ökad omsättning för Revolution Race – trots kärvare marknad: ”Ett styrkebesked”

Publicerad: 9 maj 2023, 06:02

Paul Fischbein, vd för Revolution Race.

Revolution Race redovisar en ökad omsättning för bolagets tredje kvartal. Samtidigt blev rörelseresultatet sämre jämfört med samma period i fjol. ”Att Revolution Race växer, samtidigt som resultatet är starkt, under ett kvartal präglat av ett tuffare marknadsklimat är ett styrkebesked”, skriver vd Paul Fischbein i rapporten.

Ämnen i artikeln:

Revolution RaceE-handel

Mikael Sydner

mikael.sydner@bonniernews.se


Bolagets nettoomsättning ökade med 13 procent till 414 miljoner kronor under tredje kvartalet (januari-mars) i det brutna räkenskapsåret.

”Vi noterar fortsatt osäkerhet i marknaden med svagt konsumentsentiment, och omfattande prisreduktioner och reor i branschen. En osäker omvärld kan emellertid också skapa möjligheter och jag är övertygad om att vårt starka kunderbjudande är en framgångsfaktor även i en mer utmanande marknad”, skriver Paul Fischbein.

Rörelseresultatet minskade från 104 till 87 miljoner kronor vilket motsvarar en ebit-marginal på 21,1 procent.

”Det är en mycket stark rörelsemarginal givet rådande marknadsklimat. Vi noterade kraftiga rabatter i marknaden till följd av höga varulager men vi lyckades ändå hålla vår bruttomarginal på en bra nivå. Våra logistikkostnader var högre jämfört med föregående år, samtidigt som vi bland annat valt att öka våra marknadsinvesteringar i tillväxtmarknader”, konstaterar Paul Fischbein och fortsätter:

”Trots osäkerheten i vår omvärld fokuserar vi på fortsatt lönsam tillväxt och vi noterar hittills, under det fjärde kvartalet, en försäljningstillväxt som är något högre än den under det tredje kvartalet.”

LÄS OCKSÅ: Kartläggning: Börsbolagens svettiga år – nästan alla marginaler försämrades: ”Befäster bilden av nedgången”

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev