torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiella rapporter

Ökad förlust för Nelly: ”Ett utmanande helår”

Publicerad: 3 februari 2023, 07:24

Nelly redovisar minskad omsättning och en ökad rörelseförlust för 2022. Det framgår av bolagets bokslutskommuniké. Nu genomförs en nyemission.

Ämnen i artikeln:

NellyE-handel

Mikael Sydner

mikael.sydner@bonniernews.se


Nellys nettoomsättning under helåret 2022 uppgick till 1 299 miljoner kronor, vilket är en minskning med-9,1 procent jämfört med 2021.

Rörelseresultatet minskade med 4,3 procent till minus 56 miljoner kronor.

”Under 2022 har modebranschen tampats med en utmanande marknad och det fjärde kvartalet präglades i ännu större utsträckning av inflation, ökad oro bland konsumenter och ett högt rabattryck. Vi såg under denna period en fortsatt nedgång i vår totala kundtrafik och vår nettoomsättning minskade med 4,9 procent mot föregående år”, skriver Helena Karlinder-Östlundh, tillförordnad vd för Nelly Group, i en kommentar till rapporten och fortsätter:

”Vi valde under kvartalet att driva försäljning genom prissänkningar för att säkerställa en god genomförsäljning av vårt höst- och vinterlager, vilket även påverkade vår bruttomarginal negativt.”

För att stärka rörelsekapitalet under den omställningsresa Nelly befinner sig i genomförs nu en nyemission på 50 miljoner kronor.

”Vi ser att förutsättningarna nu börjar komma på plats för att åter bli lönsamma under året genom att erbjuda vår kund ett attraktivt sortiment till rätt prispunkt med en mer anpassad och hållbar kostnadsmassa”, konstaterar Helena Karlinder-Östlundh.

LÄS OCKSÅ: Nellys vd lämnar – efter knappt fem månader: "Ibland blir det inte som man tänkt sig"

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev