lördag23 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiella rapporter

Ökad förlust för Bubbleroom – därför tror vd:n på vändning redan kommande kvartal

Publicerad: 27 april 2023, 06:39

Bubbleroom ökar sin rörelseförlust under första kvartalet. Fokuset på att bli ett lönsamt bolag står fast, säger vd Ville Kangasmuukko Nordström. ”Goda förutsättningar för att leverera resultatförbättringar under återstående kvartal.”

Ämnen i artikeln:

BubbleroomDetaljhandelnE-handel

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Bubbleroom redovisar en nettoomsättning på 98 miljoner kronor under det första kvartalet, en tillväxt på 2,8 procent.

– Kvartalet har fortsatt präglats av hög kostnadsinflation, höjda räntor och geopolitisk oro, vilket dämpat hushållens köpkraft. Trots dessa utmanande marknadsförhållanden är jag glad över att vi fortsätter att redovisa tillväxt, säger Ville Kangasmuukko Nordström i en kommentar.

Han tillägger att e-handlaren möter starka jämförelsetal. Första kvartalet i fjol ökade försäljningen med 29,8 procent.

Ville Kangasmuukko Nordström berättar vidare att säsongens sortiment tagit emot väl av kunderna och försäljningen varit starkare än beräknat.

– Vi är dock besvikna över vår försäljning under Mid Season Sale, där försäljningen av reasortimentet minskade i jämförelse med samma period föregående år. Detta resulterade i en lägre försäljningstillväxt under kvartalet.

Rörelseförlusten växte med 550 000 kronor till 4,9 miljoner kronor.

– Vårt fokus på att nå lönsamhet, i kombination med våra investeringar som gjordes under 2022, börjar nu ge positiv effekt på rörelseresultatet, och vi förbättrar vår EBITDA-marginal, säger Ville Kangasmuukko Nordström och fortsätter:

– Det första kvartalet är volymmässigt det lägsta under året, och vi ser nu tydligt att en ökad volym kommer att möjliggöra stärkt lönsamhet framöver. I takt med att volymerna ökar under resten av året, andelen egen design ökar samt att vi får full effekt från vår investering i vårt robotlager, skapas goda förutsättningar för att leverera resultatförbättringar under återstående kvartal.

I en kommentar till delårsrapporten säger han att Bubblerroms långsiktiga finansiella mål står fast.

– Även om de negativa makroekonomiska förutsättningarna har saktat ner vår takt ser vi att vi för varje kvartal tar viktiga steg för att komma närmare våra långsiktiga mål. Trots den minskade köpkraften hos hushållen som en följd av hög kostnadsinflation fortsätter vår tillväxtresa, säger Ville Kangasmuukko Nordström.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev