fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiella rapporter

Öhrns besked – efter nytt tufft kvartal för BHG: ”Våra ansträngningar börjar ge resultat”

Publicerad: 27 januari 2023, 07:14

Gustaf Öhrn, vd för BHG Group.

Foto: Pressbild

BHG Group tappade omsättningen under det fjärde kvartalet – och gick med förlust. ”Trots en utmanade omvärld har vi lyckats upprätthålla försäljningen relativt väl”, säger vd Gustaf Öhrn.

Ämnen i artikeln:

Nordic NestBygghemmaDetaljhandelnE-handel

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


LÄS OCKSÅ: Kartläggning: Så lönsamma är Bolist-butikerna – lista bolag för bolag

BHG Group omsatte 3 307,9 miljoner kronor under det fjärde kvartalet, en ett tapp med 5,1 procent jämfört med motsvarande period ett år innan.

– Trots en utmanade omvärld har vi lyckats upprätthålla försäljningen relativt väl och som vi bedömer det fortsatt att ta marknadsandelar, säger Gustaf Öhrn i en kommentar.

Koncernen redovisar en rörelseförlust på 43,7 miljoner kronor, vilket ska jämföras med ett resultat på 157,4 miljoner kronor fjärde kvartalet 2021.

– Det fjärde kvartalet var ännu ett tufft kvartal där vi dock känner att våra hårda ansträngningar börjar ge resultat. Vi minskade vårt lager ytterligare med 238 miljoner kronor och överträffade det kommunicerade målet om 100– 200 miljoner kronor. Totalt minskade vi lagret med 336 miljoner kronor i andra halvåret 2022, och det arbetet fortsätter vi i 2023. Vi stärkte vår balansräkning med nästan 800 miljoner kronor i en övertecknad nyemission där vi är tacksamma för det stora stödet från såväl befintliga som nya aktieägare, säger Gustaf Öhrn.

För helåret 2022 redovisar BHG group en omsättning på 13 433,6 miljoner kronor, en tillväxt med 6,1 procent jämfört med året innan.

Rörelseförlusten landar på 183,9 miljoner kronor, för 2021 var resultatet 710,6 miljoner kronor.

– Vi bedömer att omvärlden i 2023 blir fortsatt utmanade, framför allt under första halvåret, och vi fortsätter agera på den handlingsplan vi annonserade i tredje kvartalet med fokus på att förbättra lönsamheten och kassaflödet, säger Gustaf Öhrn.

LÄS OCKSÅ: Kartläggning bolag för bolag: Tronskifte i bygghandeln – efter extrema tillväxtåret

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev